NoviceUre

Tissot PRX Chronograph

Širitev linije z vročim kronografom.

Športne ure so trenutno med kupci mehanskih časomerov zelo zaželene in na valu tega trenda želi pluti še Tissot z novim kronografom retro-moderne linije PRX.

Kronograf v stilu ur iz 80. let prejšnjega stoletja se predstavlja z ohišjem premera 42 mm, narejenim iz nerjavečega jekla z brušenim in satenasto poliranim zaključkom, pritrjenim na integrirano jekleno zapestnico. Oblikovno se ura nanaša na obstoječi model PRX, z dodatkom dveh gumbov na desni strani za krmiljenje kronografa. Postavitev števcev kronografa je na mestih ur 3, 6 in 9, kjer se nahaja prikaz sekund, 30-minutni ter 12-urni števec. Datumsko okno je našlo mesto med 4 in 5 uro.

Kjer se trenutno dve ponujeni izdaji kronografa PRX razlikujeta, je številčnica. Prva je tradicionalna panda z navpično brušeno srebrno številčnico in črnimi številčnicami kronografa. Medtem ko ima drugi modro številčnico s srebrnimi dodatnimi številčnicami. Poleg tega ima različica panda indikatorje ur in kazalce narejene iz rožnatega zlata v primerjavi s srebrnimi pri verziji z modro številčnico.

V ohišju obeh se nahaja avtomatski kronografski mehanizem Valjoux, kaliber A05 H31, ki ponuja do 60-ur rezerve navitja. Njegovo delovanje, vključno s skeletnim rotorjem, je vidno skozi hrbtno stran razstavnega ohišja. Zelo všečen zapestni kos bo svoje mesto v butikih Slowatch načel letošnje poletje, priporočena cena pa je nastavljena na 1.495 evrov.

Rocco
foto: Tissot

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button