NoviceUre

Tissot predstavlja težko pričakovani duo PRX-ov

Mint zeleni PRX Powermatic 80 in dirkalško zeleni PRX Chronograph.

Ali se komu izmed vas tudi zdi, da Tissot postaja PRX znamka? Mogoče pretiravam, vendar ožemanje enega modela se navadno ne konča najbolje za blagovno znamko. Ne glede na pomislek, so pri švicarski znamki predstavili tri nove PRX različice, ki so jih fanatiki že nestrpno pričakovali!

Začenši z avtomatiko, kjer dobite isto ohišje, ki ga že poznate in vam je večinoma všeč. Tako 35-milimetrska kot 40-milimetrska različica sta izdelani iz nerjavečega jekla, debeline merita 10,9 mm in imata brušen zaključek, ki sega do integrirane zapestnice, zaradi katere je ura postala tako priljubljena, kot je danes.

Polirani okvir obdaja safirno steklo, pod njim pa so nove številčnice. Mint zelena tehnično ni nova številčnica, saj je bila na voljo pri kvarčni različici, ki ima ravno številčnico. Tukaj v različici z avtomatskim mehanizmom številčnice dobijo vzorec vafljev. In ko smo že pri mehanizmu, Powermatic 80 nudi do 80 ur rezerve evergije navitja, medtem ko je cena neglede na dimenzijo postavljena na 775 evrov.

Trikazalnikoma sledi zapleten in kontroverzen PRX Chronograph. Na voljo je v podobnem videzu, vendar veliko večjem ohišju, ki meri 42 mm v širino in 14,5 mm. Nova številčnica ima tudi vzorec vafljev, ki pa ga zdaj prekinjajo tri dodatne številčnice za kronografski mehanizem. Predstavljena nova barva je res osupljiva, ki ima preliv od svetlejše zelene v sredini do zelo temno zelene na obrobju. Podobo malce uniči vključitev zelo velikega datumskega okna na beli podlagi. Pod safirnim kristalom hrbtne strani se nahaja avtomatski kronografski mehanizem, ki temelji na ETI in nudi do 60 ur rezerve energije navtija. Celostno všečen kronograf vas bo stal vsaj 2.045 evrov.

Rocco
foto: Tissot

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button