NoviceUre

Tissot predstavlja kolekcijo Heritage 1938

Privlačne zapestne ure z navdihom preteklosti.

Leto 1938 je očitno bilo res dobro za Tissot, saj so v njem našli navdih za kronograf Telemeter 1938, aktualen poseg v starinske kataloge pa je prinesel trojico ročnih ur, tipičnih za 30. leta.Brezčasna silhueto in pregledna klasična številčnica.

Kolekcijo sestavljajo trije modeli. Dva s preprostim prikazon ur, minut in sekund, medtem ko se tretji postavlja s sekundno podštevilčnico ter datumom ob 3. uri. Posledično se med varajacijama razlikujejo mehanizmi. Vsi so sicer avtomatskega tipa, vendar se v preprostejših dveh nahaja kaliber ETA 2824-2, ki vsebuje 25 draguljev in nudi do 38 ur rezereve energije navitja. Model s prikazom datuma in ‘malih’ sekund poganja kaliber ETA 2895-2, ki ima 27 draglujev ter 42 ur rezerve energije navitja. Vsem trem je skupna frekvenca delovnja z 28,800 alternancami na uro ter certifikacija natančnosti COSC.

Mehanizmi so spravljeni v kovinska ohišja premera 39 mm, ki omogočajo do 50 m vodotesnosti. Za povrh je moč skozi hrbtno stran ohišja ostreti delovanje mehanizma.

V kolikor ste bolj vizualnega tipa, vas bodo zanimale barvne kombinacije številčnic. Te so barva lososa s črnimi arabskimi številkami, črno minutno tirnico ter kazalci. Vintage prezenco poudarja antracitna tekstura z zlatimi številkami, kazalci in minutno tirnico. Enaka kombinacija je rezervirana za različico s sekundno podštevilčnico, le da so dodani še kontrasti v beli barvi. Posebnost te reference je tudi zapestnica ‘milanese’, medtem ko sta ostali izdaji obdani z usnjenim paščkom.

Kaj pa cene? Tissot za modela Heritage 1938 Chronometer zahteva 875 evrov, dočim izvedba Heritage 1938 Small Seconds stane 1.025 evrov. Več informacij o dobavljivosti in nakupu predstavljenih zapestnih ur lahko dobite v butikih Slowatch po Sloveniji.

Rocco
foto: Tissot

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button