NoviceUre

Tissot Gentleman Powermatic 80 Open Heart

Odprt pogled v osrčje delovanja mehanizma.

Predstavljeni trio širi ponudbo Tissotovega portfelja Gentleman. Večji ”izrez” na številčnici, sodoben videz in zmogljiv mehanizem so posebnosti, ki izstopajo na sveži kolekciji.

Zapestna ura svoj mehanizem skozi številčnico razkriva brez pretirane vpadljivosti, kot denimo pri stilu transparentnih številčnic. To je pristop ur tipa Open Heart, ki se, glede na videno, zelo dobro obnese pri modelu Gentleman. Tissot tako obenem predstavlja še alternativo hišnim modelom Tradition Powermatic 80 Open Heart.

Torej, Gentleman linija vsebuje tri različne barve številčnic s svetlečim odtenkom: siva, srebrna in temno modra. Vse se odlikujejo po večji odprtini ob 12. uri, v obliki nagnjene osmice z obrobo. Na tej privlačni kompoziciji se nahajata urni in minutni kazalec s premazom SuperLuminova®, ki kažeta na urni krog sestavljen iz indikatorjev ur, prevlečenih z istim luminiscenčnim materialom, ter odtisnejnimi črnimi oznakami minut. Sekunde prikazuje tanek osrednji kazalec brez soja v temi.

Premike kazalcev zagotavlja avtomatski mehanizem, kaliber Powermatic 80, vgrajen v jekleno ohišje premera 40 mm in debeline 11,50 mm. Ta ”samonavijalni” model z uravnoteženo vzmetjo imuno na magnetna polja Nivachron, se ponaša z udobno rezervo energije navitja do 80 ur. Skozi zadnji del ohišja iz safirja je omogočen ogled drugih delov tega zmogljivega mehanizma, zlasti delovanja nemirke. Vsaka izdaja številčnice pa je spojena z elegantno kovinsko zapestnico.

Tissot Gentleman Powermatic 80 Open Heart bo kmalu zavil na police prodajaln Slowatch po Sloveniji, priporočena prodajna cena je nastavljena na 875 evrov.

Rocco
foto: Tissot

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button