NoviceUre

Tissot Chrono XL Special Edition Roglič

Ambasadorska zapestna ura kot poklon zmagi na Giru.

Švicarski proizvajalec zapestnih ur je najverjetneje že nestrpno pričakoval naslednji uspeh slovenskega poklicnega cestnega kolesarja Primoža Rogliča. Le-tega je Tissot dočakal na italijanskem Giru, v sklopu katerega so lansirali sveži časomer s podpisom ambasadorja.

Seveda pa Giro d’Italia ni edini dosežek ”Rogle”. Zmagal je že na več zahtevnejših etapah najbolj znane kolesarske dirke Tour de France, osvojil tri skupne zmage na dirki Vuelta a España, medtem ko je še ponosni lastnik olimpijske kolajne. Posledično gravura imena slovenskega asa na hrbtni strani zapestne ure resnično nosi določeno težko.

Tissot je za osnovo izbral model Chrono XL. Ohišje iz nerjavečega jekla je za specialno izdajo prevlečeno s črno PVD oblogo. Dimenzijsko spada pod večje ure, saj v premer meri 45 mm ter 12 mm v višino. Kazalce športnega kronografa poganja baterijski švicarski mehanizem ETA G10.212 Powerdrive s 4 dragulji.

Zahvaljujoč temu atributu lahko računate na največjo dnevno spremembo v natančnosti teka +/- 0,1 sekunde. Poleg prikaza časa in funkcije kronografa, se model ponaša še s prikazom datuma. Slednji se nahaja pri indeksu 6. ure. Urni in minutni kazalec ter številčni indikatorji pa so prevlečeni z luminiscenco za boljšo berljivost v slabših svetlobnih pogojih.

Številčnica je zaščitena s safirnim steklom, ki je zelo odporno na praske. Zahvaljujoč vodotesnosti do 100 metrov (10 ATM), ure ni treba sneti z roke niti med plavanjem ali snorkljanjem. S tem je ura odlična za vsakodnevno nošenje, kakor tudi za aktivnosti v vodi ali na kopnem. Kot že omenjeno zadnji pokrovček krasi gravura z imenom slavnega slovenskega kolesarja, v kompletu pa najdemo še dva usnjena paščka – eden čisto črn in drugi s pisanimi napisi na črni podlagi.

Tissot Chrono XL Special Edition Roglič, z referenčno številko T116.617.36.052.04, združuje priljubljen športno elegantni dizajn, ki ima za Slovence še patriotsko noto. Predstavljeni časomer je že na voljo v spletni trgovini in prodajalnah Slowatch po Sloveniji s priporočeno prodajno ceno 425 evrov.

Rocco
foto: Tissot

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button