UreZanimivosti

Tag Heuer znova v središču hollywoodskega celovečerca

Ryan Gosling v novem "blockbusterju" nosi črno Carrero Glassbox.

Dejstvo je, da urarska znamka ne bi bila takšna kot jo poznamo danes, če ne bi Steve McQueen med snemanjem filma Le Mans na zapestju nosil legendarnega Monaca. Vse ostalo je zgodovina. A Tag Heuer se dobro zaveda marketinških potez, zato je ambasadorja Ryana Goslinga v novem filmu opremil z ikonično Carrero.

Kronografski model z retro pridihom se oblikovno navezuje na Carrere iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja. To pomeni, da se nad številčnico razprostira mogočen safirni kristal, ki ustvari tako imenovani ‘Glassbox’. Posledično se fiksna luneta s tahimetrično skalo nahaja pod steklom in se kot taka drži osrednjega dela številčnice, ki je zasnovan v markantnem Carrera stilu.

V kovinskem ohišje premera 39 mm se nahaja avtomatski mehanizem, kaliber TH20-00, ki je modificirana verzija kalibra Heuer 02, saj se po novem ponaša z dvosmerno navijalnim rotorjem, kateri bo hitreje napolnil 80-urno zalogo energije navitja.

Ryan Gosling glede izbire ure pojasnjuje: “Moj lik v filmu The Fall Guy je kaskader, čigar delo je vprašanje življenja in smrti – še posebej, če se zanemari upoštevanje časa. Ko je prisiljen uporabiti svoje kaskaderske sposobnosti v resničnem svetu, je potreboval uro, ki ga lahko dohaja ter ga ne pusti na cedilu. Ni bilo bolj popolne izbire kot je Tag Heuer Carrera Chronograph.”

Priporočena prodajna cena predstavljene zapestne ure znaša 6.500 evrov, pobližje pa si jo lahko ogledate v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljublajni.

Rocco
foto: Collider

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button