NoviceUre

TAG Heuer z novim Aquaracerjem pripravljen na poletje 2021

Znamenita potapljaška ura proizvajalca TAG Heuer je dobila osveženi videz ter posebne izdaje.

Aquaracer se v kolekciji TAG Heuerja nahaja od leta 2004, čeprav znamka izdeluje profesionalne potapljaške ure že od reference 844 iz konca sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Na dogodku Watches and Wonders se je pokazal Aquaracer v konkretno prenovljeni podobi.

Potapljaška ura je postala precej bolj oglata in elegantnejša, predvsem na račun tanjšega in lažjega ohišja, ki ima nekoliko nagnjena ušesa in bo tako bolje in nižje sedel na različne velikosti zapestij. Poleg 43 milimetrskega ohišja, je odslej na voljo tudi manjše s premerom 36-milimetrov.

Primerjava predhodnika (levo) in aktualno predstavljenega modela Aquaracer (desno).

Novega Aquaracerja boste prepoznali po nadgrajenem estetskem videzu. Poleg zajetnejše zaščite krone, boste opazili ožjo dodekagonsko (12-kotno) luneto z elegantnimi številkami skale, katera se ponaša z nazobčanim robom za boljši oprijem. Na številčnici, ki jo je mogoče dobiti v modri, črni ali srebrni barvi, so črtne indikatorje ur zamenjali oktagoni, medtem ko so vzdolžne črte vgravirane gobje. Pozorno oko bo ujelo, da se je datum preselil na območje 6. ure.

Na zadnji strani ohišja se nahaja legendarna gravura potapljaške čelade, ki modele Aquaracer spremlja že vse od leta 2004. V notranjosti se nahaja avtomatski mehanizem Caliber 5 z 42-urno rezervno energije. Vodotestnost je odmerjena na 300 metrov. Zapestna ura je na voljo na jekleni zapestnici z zaponko, ki omogoča do 1,5-centimetra fine nastavitve. Za Aquaracerja s 36 mm ohišjem je potrebno odšteti vsaj 2.650 evrov, večji 43 mm pa se ceni na 2.850 evrov. Izvedba iz titana z zeleno številčnico stane 4.000 evrov.

Primerjava izvirnega modela Heuer ref. 844 (levo) z novo navezujočo limitirano izdajo Aquaracer (desno).

Zbirateljski tipi boste lahko posegli po posebni izdaji, imenovani Tribute to Heuer 844. Izdaja je omejena na 844 kosov, gre pa za edino uro v novi seriji iz titana razreda 5 in s črno številčnico brez gravur. Štiriindvajseturne oznake v rdeči barvi in starinski izgled indikatorjev ter kazalcev, se oblikovno navezujejo na pionirsko potapljaško iz leta 1978, in z njimi aktualni izdaji dajejo vintage pridih. Za primerek limitirane serije pri TAG Heuerju zahtevajo 4.100 evrov.

Rocco
foto: TAG Heuer, watchesandwonders.com

Povezani članki

En komentar

  1. Hi Dear, are you in fact visiting this web page
    on a regular basis, if so afterward you will absolutely
    obtain good knowledge.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button