NoviceUre

Tag Heuer Monaco Split-Seconds Chronograph

Revolucija ikone filmskih platen in dirkaških zapestij.

Tag Heuer z edinstvenim Monacom Split-Seconds Chronograph napoveduje udeležbo na dobrodelni dražbi Only Watch, ki bo potekala v letošnjem novembru, medtem ko je izkupiček namenjen financiranju raziskav Duchennove mišične distrofije.

Avantgardna interpretacija ohišja Monaca uporablja posebno kombinacijo materialov iz titana in safirja, imenovanih “Texturised Titanium”, ki ustvarijo kristaliziran učinek, izboljšajo trdoto površine ter odpornost proti praskam. Ob tem ohišje še vedno nudi vodotesnost do 100 metrov.

Unikatno zapestno uro sestavljajo štirje kosi safirja. Med njimi izstopa zadnji del ohišja, skozi katerega je moč ozreti mehanizem pod različnimi koti, ki običajno niso mogoči pri ‘navadnih’ urah s safirnim steklom na hrbtni strani. Še več, številčnica ustvari fascinanten vizualni učinek na notranjost ure.

V osrčju kvadratnega ohišja z merami 41 mm x 15,2 mm (od ušesa do ušesa 47,8 mm) se nahaja avtomatski kronografski mehanizem, na novo predstavljeni kaliber TH81-00, razvit v sodelovanju s proizvajalcem Vaucher. Ta mehanizem tipa rattrapante je zmožen meriti dva ločena časovna intervala hkrati, kar ponuja možnost ‘štopanja’ krogov na dirkališču ali spremljanje več hkratnih športnih dogodkov.

Obenem je to tudi najlažji avtomatski kronografski mehanizem, ki ga je kadarkoli izdelal Tag Heuer, saj je v celoti izdelan iz titana. V sodelovanju z obrtniki Artime so na ključne dele mehanizma nanesli značilno graté damier končno obdelavo, ki jo dopolnjujejo črno poliranje, anglage, perlage in brušena končna obdelava. Gibanje rotorja izboljša oscilirajoča utež, oblikovana v obliki ikoničnega ščita Tag Heuer in okrašena z uradnimi barvami dogodka Only Watch 2023 – mavrico rdečih, modrih in rumenih odtenkov.

Če vam je predstavljeni Tag Heuer Monaco dvignil srčni utrip predlagam, da se zglasite v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani, kjer vam bodo prodajalci z veseljem predstavili aktualen portfelj. Še vedno pa imate možnost, da se novembra preizkusite na dražbi. Pričakovana cena unikatne zapestne ure je vsaj 150 tisočakov.

Rocco
foto: Tag Heuer

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button