NoviceUre

Tag Heuer Monaco Chronograph Skeleton

Dirkaški vikend Formule 1 v Monaku je vselej v znamenju … Monaca.

Za Tag Heuer je nekakšna letna tradicija, da ob izvedbe dirke formule 1 ob sredozemski provinci predstavi novo istoimensko zapestno kreacijo. Letos je to Heuer Monaco Chronograph Skeleton v temno modre in rumene barve.

Tehnične specifikacije ure ostajajo enake, kar pomeni, da je ohišja iz titana prevlečeno s črnim DLC ohranilo znamenito obliko in premer 39 mm x 39 mm. Vodotesnost prav tako ostaja na referenčnih 100 m. Številčnica še zmeraj vsebuje ključne elemente, kot so podštevilčnice kronografa ter minutna skala, s čemer ostaja dobro berljiva in prepoznavna.

Črno ohišje in modra številčnica ustvarjata osnovo za neverjetno osupljive in živahne rumene kazalce – Temno modra in rumena … kje v formuli 1 že najdemo te kombinacije? Podoba Red Bulla? Čeprav se predstavljeni časomer uradno ne imenuje po zmagovitem moštvu, je to lahko tudi Tag Heuer Monaco Red Bull Edition.

Uro poganja hišni avtomatski mehanizem kronografskega tipa, kaliber Heuer 02. To je integrirani kronograf s stebričastim kolesom in navpično sklopko ter bije pri 28.800 vph (4 Hz) s 33 dragulji in nudi do 80 ur zaloge energije. Skozi razstavno hrbtno stran ohišja je mogoče ozreti črn odprt rotor, okrašen s Côtes de Genève.

Kaj pa cene? Tag Heuer je letošnjo edicijo Monaca ocenil na 11.400 evrov. Po več informacij o predstavljeni različici ter možnosti nakupa, vabljeni v butik Slowatch 1991 na Wolfovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Tag Heuer

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button