NoviceUre

TAG Heuer Formula 1 Senna Special Edition

Kronograf v čast dirkaški legendi.

Sodelovanje med TAG Heuerjem in enem izmed najboljših voznikov formule 1 Ayrtonom Senno se je to začelo leta 1988, ko je postal svetovni prvak. Skoraj 35 let pozneje, TAG Heuer ponovno obeležuje vozniško legendo z novo izdajo zapestne ure Formulo 1 Senna Special Edition.

Izdaja z letnico 2022 je nekakšen poklon prvi uri podjetja TAG Heuer, ki je nosila Sennino ime. Gre za zajeten kos brušeno poliranega kovinskega ohišja s premerom 44 mm. Nanj je dodana črna keramična luneta s tahimetrično skalo v belem kontrastu. Na luneti poleg arabskih številk najdemo logotip Senna v rdeči barvi na mestu ob 12. uri.

Rdeči detajli, ki naj bi predstavljali (barvno) dinamičnost, se nahajajo še ob navijalni kroni ter gumboma kronografa na desni strani ohišja. Prav tako rdečih fleh ne manjka na številčnici, katera se ponaša z izjemno lepo antracitno barvo z učinkom sončnih žarkov. Robovi podštevilčnic, okno datuma in logotip Senna ob 6.uri so odeti v rdeč odtenek, medtem ko so zašiljeni kazalci ter indikatorji ur napolnjeni s Super-Luminova za boljšo čitljivost ob slabših svetlobnih pogojih.

Za pogon kronografskega avtomatika skrbi mehanizem Calibre 16, ki deluje s frekvenco 28.000 alternanc na uro ter nudi do 42 ur energije ob popolnem navitju. Mehanizem je skrit pod dekorativnim kovinskim pokrovom ohišja. Le-ta se ponaša s silhueto Ayrtona Senne z dirkaško čelado, logotipom proizvajalca TAG Heuer ter označbo modela ”Senna Special Edition”.

TAG Heuer Formula 1 Senna Special Edition Automatic Chronograph je opremljen z markantno jekleno zapestnico S-link, ki je že bila prisotna na določenih limitiranih izdajah v poklon dirkaču. Brušeno zapestnico dopolnjuje še zložljiva zaponka z možnostjo ”vozniškega” razteza.

Specialni, a številčno ne omejeni kronograf v čast dirkaški legendi, si bo kmalu mogoče pobližje ogledati tudi pri pooblaščenem prodajalcu ur TAG Heuer, v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani. Priporočena prodajna cena je zastavljena na 3.350 evrov.

Rocco
foto: TAG Heuer

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button