NoviceUre

TAG Heuer Formula 1 Chronograph

Barviti kronografi, pripravljeni na merjenje časov krogov dirkališč.

TAG Heuer je zagotovo ena tistih blagovnih znamk, katero vsi poznamo, čeprav si ne nujno lastimo istoimenskega časomera. Prva vzporednica se vzpostavi z merjenjem časov športnih dogodkov, kateri sledi prisotnost znamke v tekmovanju formula 1. Slednjega TAG Heuer pooseblja v liniji Formula 1, ki se predstavlja v sveži preobleki.

Trije barviti časomeri se inspiracijsko navezujejo na športne časomere 80′ let prejšnjega stoletja. Zelena (vivid green), rumena in rdeča izdaja zapestne ure prihajajo na barvno usklajenih gumijastih paških, ki se oklepajo kovinskega ohišja s premerom 43-milimetrov. Izstopajo črni PVD obdelani gumbi kronografa na desni strani ohišja ter črna PVD luneta z reliefno tahimetrično skalo.

Vsaka številčnica ima teksturni zaključek z učinkom sončnih žarkov, na kateri so tri podštevilčnice v t.i. tricompax postavitvi ter prikaz datuma ob 4. uri. Pomožna številčnica pri 3. uri je namenjena prikazu aktualnih sekund časa, medtem ko tista ob 6. uri kaže desetinko sekunde, s manjše številčnice ob 9. uri pa je možno nadzorovati 30-minutno obdobje. Celostno podobo zaključuje gravirana hrbtna stran ohišja v stilu šahovnice dirkaške zastave, vodotesnost je odmerjena na 200 metrov, za pogon funkcij ure pa skrbi kvarčni mehanizem.

Sveže modele TAG Heuer Formula 1 Chronograph, katerih priporočena prodajna cena znaša 1.750 evrov, si bo mogoče že v kratkem ogledati v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: TAG Heuer

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button