NoviceUre

Tag Heuer Carrera x Porsche RS 2.7

Abraham dirkalne klasike počaščen z jubilejnim časomerom.

Tag Heuer je v letu 2019 napovedal partnerstvo s Porschejem in od takrat sta podjetji s skupnimi močmi ustvarili že kar nekaj serij zapestnih kreacij, med katerimi zadnja je Tag Heuer Carrera x Porsche RS 2.7 Limited Edition.

Na tehnični ravni izdaji ostajata zvesti svoji tradicionalni ”tricompax” zasnovi kronografa, ki se nahaja znotraj ohišja s premerom 42 mm. V njem se nahaja Tag Heuerjev hišni avtomatski mehanizem, kaliber Heuer 02, s svojo impresivno 80-urno rezervo energije navitja. Nič presenetljivega, bi lahko rekli, a na srečo pri tej omejeni izdaji ne gre za to, kaj lahko Tag Heuer ustvari v smislu tehnologije, temveč za slogovno interpretacijo ikoničnega dirkalnega vozila, ki v letošnjem letu praznuje Abrahama.

Na voljo sta dve različici ure, obe se opirata na klasično podobo originalnega Porscheja 911 Carrera RS 2.7 iz leta 1963, pravzaprav pionirsko ”devetstoenajstico” ki je nosila ime “Carrera”. Modra izdaja z referenčno številko CBN2016.EB0275, je številčno omejen na 500 kosov, se ponaša z ohišjem iz jekla, belo opalinsko številčnico in modro lakiranimi kazalci ter detajli.

Namen dodanih elementov je ustvariti asociacijo na legendarno vozilo, kot so denimo barvne kocke na pomožni 30-minutni številčnici, ki se zgledujejo po slavnih platiščih, medtem ko napis “Carrera” z roba ohišja zrcali dizajn z boka 911 RS 2.7. Podobo zaključuje belo-moder tekstilni pašček s športnim napisom, ki ga je mogoče zamenjati s priloženo kovinsko zapestnico.

Druga različica ure temelji na rdečem modelu Porscheja 911 Carrera RS 2.7, zato ima rdeče kazalce in rdeče časovne lestvice. Posebnost izdaje je zagotovo ohišje izdelano iz 18k rožnatega zlata. Z žlahtno kovino se poudarja vsestranskost vozila 911, ki je v današnjem času pogosteje parkiran pred restavracijami kot garažnimi vrati boksov. No, vsaj tako pri Tag Heuerju navajajo v sporočilu za javnost Referenčna številka CBN2045.FC8316, ki prihaja na rdečem paščku iz aligatorjevega usnja, je še malenkost bolj limitirana in sicer na 250 kosov, čemur je primerna tudi cena.

In ko smo ravno pri slednji. Modra različica Tag Heuer Carrera x Porsche RS 2.7 vas bo stala 7.450 evrov, medtem ko bo rdeča izvedba v denarnici pustila malce več škode, natančneje 22.300 evrov. Več informacij o nakupu jubilejnih izdaj dobite pri zastopniku Slowatch, medtem ko si lahko v njihovem butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani, ogledate in preizkusite še druge časomere iz porfelja znamke Tag Heuer.

Rocco
foto: Tag Heuer

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button