NoviceUre

TAG Heuer Carrera Middle East Limited Edition

Carrera v posebni izdaji združuje dve pomembni arabski značilnosti.

TAG Heuer v Carreri, predstavljeni na Dubai Watch Week, združuje dve arabski identiteti. Na eni strani arabske urne številke napisane na arabski način, na drugi pa bogato smaragdno zeleno številčnico.

Zelena barva je v islamski kulturi zelo simbolična – predstavlja upanje, harmonijo in blaginjo. Prav tako je zelena barva v letošnjem letu zelo “v trendu”,in ne kaže znakov, da bi ta kmalu popustil. Ne glede na trend, smo na uredništvu še vedno mnenja, da dobro izdelana zelena številčnica še vedno izgleda odlično.

Posebnost arabske izdaje Carrere se nahaja na številčnici v ohišju z obstoječimi specifikacijami. TAG Heuer je okrog številčnice nanesel arabske urne številke, dopolnjene z arabskim datumskim kolescem. Enaka pisava je nanesena na števca kronografa s koncentričnim vzorcem z belimi indikatoriji, ki se obenem nahajajo na tahimitrični skali roba številčnice Osrednja kazalca za ure in minute ima vložek Super-LumiNova, in sta hkrati edina svetleča elementa na številčnici. Na mestu ob 6. uri se poleg okenca z datumom, nahaja prikaz ‘tekočih’ sekund. Za piko na i je v sovpadajočo smaragdno zeleno barvo odet tudi rotor avtomatskega mehanizma.

TAG Heuer Carrera Middle East Limited Edition je na voljo v nakladi 150 kosov in prihaja na zapestnici iz nerjavečega jekla s členi v obliki črke H in zložljivo zaponko. H kompletu je priložen še dodaten rjav usnjen pašček. Maloprodajna cena arabske različice Carrere znaša 5.800 evrov.

Rocco
foto: TAG Heuer

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button