NoviceUre

Tag Heuer Carrera Chronograph x Team Ikuzawa by Bamford

Poklon dirkaški dediščini.

Zakoreninjena povezava Tag Heuerja z motošportom je dobro znana, in ura Carrera je zvesta tej zapuščini. Imenovana po slavni dirki Carrera Panamericana in deljena z imenom ikoničnega avtomobila, Carrera vedno nosi v sebi duh dirkanja. V poklon japonski dirkaški dediščini je Tag Heuer predstavil omejeno izdajo ure v sodelovanju z Bamford Watch Department in ekipi Ikuzawa.

Team Ikuzawa nosi ime po Tetsuju Ikuzawi, nekdanjem dirkaču, direktorju ekipe in poslovnežu iz Tokia z izjemno zgodovino dirkanja. Tetsujeva pot se je začela pri petnajstih letih, ko je nastopil na svoji prvi motociklistični dirki in kljub zadnjemu mestu prejel “Nagrado za borbeni duh”, kar je bilo primeren začetek njegove kariere. Leta 1963 se je preusmeril iz dveh koles na štiri kolesa in sodeloval na prvem japonskem veliki nagradi za športne avtomobile v Suzuki s podjetjem Prince Motor Company. Leta 1964 je spet tekmoval s to ekipo in tako prispeval k vzponu legendarnega modela Skyline GT. Tetsujeva dirkaška kariera je vključevala nastope za konstruktorje Nissan ter Porsche, kar ga je naredilo za pionirja japonskih dirkačev na Le Mansu in v Formuli 2.

Po koncu dirkaške kariere je Tetsu Ikuzawa ustanovil Team Ikuzawa, znan po svoji ikonični rdeče-beli barvni shemi, kot poklon Japonski.

Sodelovanje strasti in dedovanja, poklon na zapestju

Mai Ikuzawa, hči Tetsuja Ikuzawe, se je podala v drugo panogo, vendar ostaja povezana z družinsko dirkaško dediščino. Med študijem je Mai sodelovala s Hiroshijem Fujiwaro, znanem po sodelovanju z TAG Heuerjem pri izdajah Fragment. Pomembno vlogo v tej sodelovanju igra tudi George Bamford, priznani britanski oblikovalec ur, navdušenec nad motošportom in prijatelj Mai Ikuzawe. Rezultat tega sodelovanja je predstavljen v uri Tag Heuer Carrera Chronograph x Team Ikuzawa by Bamford.

S tehničnega vidika nova Carrera Team Ikuzawa by Bamford tesno sledi klasični Carreri Chronograph 42mm. Ohišje dimenzij 42 mm x 14,3 mm odlikuje klasična oblika Carrere s poševnimi loki, poliranim robom in vodotesnostjo do 100 metrov. Ima klasično krono, gumbe kronografa v slogu batov ter safirno steklo na obeh straneh.

Glavna značilnost te omejene izdaje je njena številčnica, ki jo odlikuje izrazita bela in rdeča barvna shema. Bela opalna številčnica je okrašena z različnimi rdečimi poudarki, vključno z rdečim števcem kronografa za 12 ur ob 9. uri, rdeče pobarvanimi kazalci za ure in minute, rdeče lakiranim sekundnim kazalcem ter ostalimi detajli v živahni rdeči barvi. V primerjavi s standardno Carrero Chronograph 42mm je opazna tudi odstranitev števca ”tekočih” sekund, ki običajno krasi okno za datum.

V notranjosti ohišja se nahaja avtomatski mehanizem, kaliber Heuer 02, ki deluje pri frekvenci 4 Hz in se ponaša z impresivno zalogo energije do 80 ur. Carrera Chronograph Team Ikuzawa je sparjen s 3-člensko kovinsko zapestnico, katero je moč zamenjati s priloženim belim paščkom iz blaga z logotipom “Team Ikuzawa” in zaponko na ježka.

TAG Heuer Carrera Chronograph x Team Ikuzawa by Bamford je zelo omejena izdaja, ki je na voljo le v 100 primerkih. Prva in zadnja ure, oštevilčeni s številkama 1 in 100, sta rezervirani za Tetsuja in Mai Ikuzawa. Vsak nakup ure vključuje tudi miniaturni Porsche 906, s katerim je Tetsu sodeloval na 0veliki nagradi japonske leta 1967. V kolikor je kakšen primerek še na voljo, bo zanj potrebno odšteti vsaj 6.250 švicarskih frankov.

Rocco
foto: Tag Heuer

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button