NoviceUre

Tag Heuer Carrera Chronograph Glassbox Dato

Osvežitev reference iz arhiva.

Družba LVMH je v sklopu ”hišnega” dogodka predstavila sveže časomere z letnico 2024. Med znamkami je izstopal Tag Heuer, ki nadaljuje obujanje markantnih referenc modela Carrera.

Različica Dato izvira iz leta 1968, ko je bilo okno z datumom prestavljeno z 12. ure na 9. uro, kot ga vidite tukaj. To omogoča asimetričen prikaz z datumskim okencem nasproti 30-minutne podštevilčnice kronografa ob 3. uri. Postavitev si je prislužila vzdevek “cyclops”, nekakšen bratranec “big eye”. Časomer ni tako izrazito športen kot standardni kronograf Carrera, večji poudarek je na prefinjenosti ter prezenci.

V 39 mm jeklenem ohišju se nahaja avtomatski mehanizem, kaliber TH20-07, kar je alternativno ime za Heuer 02. Gre za res soliden mehanizem z impresivno 80-urno rezervo energije navitja, ki se uporablja v velikem številu kronografov znamke Tag Heuer. Hišni mehanizem v kombinaciji z nostalgično podobo pomaga upravičiti ceno 6.450 evrov. Več informacij o modelu in možnostih nakupa prejmete v butiku Slowatch 1991.

Rocco
foto: Tag Heuer

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button