NoviceUre

Swatch x Blancpain Bioceramic Scuba Fifty Fathoms

Dostopna iteracija zgodovinsko pomembne potapljaške ure.

Napočil je čas za drugo dejanje. Dolgo predvidevane zgodbe so se uresničile in Swatch je predstavil naslednjo dostopno izdajo prestižnega časomera. Tokrat so se lotili potapljaške ure s pomočjo urarske hiše Blancpain.

Posebnost tega švicarskega proizvajalca je dejstvo, da nikoli v svoji zgodovini ni prodociral baterijske ure. Tudi v času ‘quartz krize’ ne. Vsaj tako trdi legendarni J.C. Biver, ki je mimogrede ponovno obudil znamko. Posledično uro nove kolaboracije poganja avtomatski mehanizem koncerna Swatch, ki se ponaša s 90 urno rezervo energije navitja. Njegova slabost je le ta, da je v ohišje neprodušno vstavljen in ga načeloma ni mogoče servisirati.

Kakorkoli, zastavljena zgodba se navezuje na tematiko MoonSwatch, le da so tokrat glavni akterji oceani sveta. Vsak ocean pa ima svojo grafično različico zapestne ure Blancpain Bioceramic Scuba Fifty Fathoms. Arktični ocean predstavlja krem-oranžna izdaja s simbolom radiacije na številčnici, črno-rumena kombinacija stoji za Pacifikom, modra z arabskimi številkami je Atlantik, zeleno-črni miks z oražnimi poudraki predstavlja Indijski ocean, medtem ko je ledeniško bela s sivo posvečena Antarktičnemu oziroma Južnemu oceanu.

Še nekaj specifikacij. ‘Biokeramično’ ohišje v premer meri 42,3 mm in nudi do 91 m vodotesnoti, kar sovpada s poimenovanjem potapljaškega modela Fifty Fathoms (50 fantomov je 91,44 metra). Na transparentnem hrbtu ohišja najdemo okraske oceanov in živali, me manjka pa vrsta pozitivnih trditev: PASSION FOR DIVING – LICENCE TO EXPLORE – OCEAN BREATH – PROTECT WHAT YOU LOVE in IMMERSE YOURSELF.

Kaj pa cena? Pričakovano je nekoliko višja. 390 evrov želi Swatch za Blancpain Bioceramic Scuba Fifty Fathoms. Veliko? Presodite sami, res pa je, da za ta denar dobite že solidno Certino ali Seikota. V nasprotnem primeru se postavite pred enega izmed Swatch butikov.

Rocco
foto: Swatch

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button