NoviceUre

Športna ura za prosti čas v elegantnejši dimenziji

Breitlingov Endurance Pro odslej v ohišju premera 38 mm ter barvitejših kombinacijah.

Breitling Endurance Pro je večopravilna ura, ki združuje najboljše lastnosti tehnične kolekcije znamke. Ker je umeščena v ponudbo Professional, je kos izzivom zahtevne vadbe, hkrati pa služi kot živahna modna pojava.

Endurance Pro, ki je bil prej na voljo izključno kot 44 mm model, je zdaj na voljo v univerzalni velikosti 38 mm s petimi barvnimi izvedbami. Z izjemno lahkim ohišjem in udobnim prilegajočim se gumijastim paščkom, je Endurance Pro zasnovan tako, da pritegne, tako predane športnike kot občasne športne navdušence. Narejen je iz Breitlight, robustnega materiala, ki je trikrat lažji od titana in skoraj šestkrat lažji od nerjavečega jekla. Material je tudi nemagneten, toplotno stabilen, hipoalergen in zelo odporen na praske ter korozijo.

Pri novih 38 mm modelih Endurance Pro so pasovi in ​​krone obarvani tako, da se ujemajo z notranjimi obroči lunete v petih odtenkih: vijolična, roza, bela, svetlo modra ali rdeča. Obstoječi 44 mm Endurance Pro je prav tako deležen osvežene obdelave z novim poenostavljenim gumijastim paščkom v mornarsko modri, oranžni, beli in svetlo modri barvi. Pri obeh velikostih so kazalci in številke prevlečeni s Super‑LumiNovo za enostavno branje pri šibki svetlobi.

Kot vse ure v Breitlingovi ponudbi Professional tudi Endurance Pro poganja mehanizem SuperQuartz s termokompenzacijo, tehnologija, ki je 10-krat natančnejša od običajnega kvarca. Model s premerom 44 mm vsebuje kaliber Breitling 82, velikost 38 mm pa poganja nekoliko manjši kaliber 83. Oba sta kronometra s certifikatom COSC, zasnovana za zagotavljanje izjemne natančnosti.

Endurance Pro je sodobna evolucija Breitling Sprinta, predstavljenega v sedemdesetih letih 20. stoletja kot kronograf zmogljivosti za modno ozaveščene športnike tega obdobja. Zaradi lahkega ohišja iz smole in lestvice pulzometra za spremljanje srčnega utripa je bila idealna za šport, kronograf ji je dal status profesionalne orodne ure, njene živahne barve pa so poskrbele za poosebitev obdobja odbitosti 70. let prejšnjega stoletja.

Moderni Endurance Pro, izdelan za tekmovanja, ohranja te elemente. Je vodotesen do 10 barov (100 metrov) in ima otipljivo gumirano krono za odličen oprijem ter manevriranje. Lahko meri časovne intervale do 1/10 sekunde, meri utrip športnika in s svojim solarnim kompasom ohranja tekmovalce na pravi poti. Breitling Endurance Pro v velikosti 38 mm je lahko vaš že od 3.300 evrov. Na ogled in preizkus vabljeni v butik Slowatch 1991 na Wolfovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Breitling

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button