NoviceUre

Sinn 903 St Navigation Chronograph

Če je Breitling Navitimer preveč klišejska izbira ...

Nemški proizvajalec ur je razkril vrsto novih barv in funkcij v prenovljenih navigacijskih kronografih serije 903. Trije sveži modeli se ponašajo z novimi barvami, izrazitejšo luminiscenco ter izboljšano vodotesnostjo.

Ko so bili deli znamke Breitling v poznih sedemdesetih likvidirani, je Sinn odkupil pravice do dizajna, če ne že imena Navitimer. S tem je linija 903 postala osrednja prodajna točka nemške manufakture.

Z letnico 2024 se predstavljajo trije modeli linije 903 St. Prvi, poimenovan 903 St II ima črno galvanizirano številčnico in je na voljo na zapestnici iz nerjavečega jekla ali usnjenih ter gumijastih paščkih. 903 St B E II se kot drugi ponaša s temno modro številčnico, prav tako pa ga je moč opremiti z zapestnico ter paščki. In če sta prvi dve uri del Sinnove stalne zbirke, je verzija 903 St HB, s svetlo modro številčnico brušeno v stilu sončnih žarkov, omejena na 500 kosov.

Tehnični podatki predstavljenih modelov navajajo premer ohišja 41 mm, ki je narejeno iz nerjavečega jekla ter po novem premore 200 m vodotesnosti. V notranjosti se nahaja avtomatski kronografski mehanizem s stebričnim kolesom z rezervo energije navitja do 60 ur.

Glede na to, da Sinn-e uporablja nemška policija in specialne enote, je vzdržljivost v ekstremnih pogojih nekako samuomevna. Ob tem ne gre spregledati cenovne pozicije pri 3.250 evrih, kar linijo 903 postavlja ob bok Navitimerju kot za mnoge zelo privlačno in cenovno dostopnejšo alternativo.

Rocco
foto: Sinn

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button