NoviceUre

Seiko Prospex Turtle ‘Save the Ocean’ 110th Anniversary

Misija ohranitve zapuščine oceanov za bodoče generacije.

Linija ‘Save the Ocean’ je ena najhitreje rastočih zbirk v Seikovem portfelju. In čeprav je ponudba modelov kolekcije že precej bogato založene, zdaj svoje dodaja še jubilejna ura Prospex Turtle Save the Ocean SPB333.

Predstavljena zapestna ura strukturno temelji na modelu Heritage Turtle, ki je luč sveta ugledal letošnje poletje. To pomeni, da je ohišje narejeno iz nerjavečega jekla s premerom 41 mm in debelino 12,3 mm. Vzdevek Turtle oziroma po naše ‘želva’, je prisoten zavoljo značilnega ukrivljenega ohišja, ki ima še eno oblikovno posebnosti – krono ob 4. uri.

Model SPB333 se razlikuje od ”poletnih želv” po teksturirani številčnici. Ta je srebrno bele barve z navpičnimi vgraviranimi črtami, ki ustvarjajo grobo površino. Rezultat je številčnica, ki daje videz, kot da je izklesana iz ledu, kar je tudi namen, saj posebna izdaja služi kot opomnik na ranljive ekosisteme širom našega planeta, katerim želi Seiko pomagati s svojo pobudo Save the Ocean.

V notranjosti ohišja za pogon kazalcev ure skrbi avtomatski mehanizm, kaliber 6R35, ki ima impresivno 70-urno rezervo energije navitja. Gre za enega boljših dostopnih kalibrov zato je škoda, da se skriva pod jekleno hrbtno stranico, saj bi ga bilo lepo videti tudi v delovanju.

Za to posebno izdajo sta na voljo dve možnosti paščka. Ena je standardna jeklena zapestnica modela Turtle s petimi členi, druga je bila izdelana posebej za SPB333. To je pašček v ”nato” slogu, narejen iz recikliranih plastičnih steklenic s tradicionalnim japonskim vzorcem pletenic, imenovanim Seichu.

Seiko Prospex Turtle Save the Ocean 110th Anniversary SPB333 je omejena izdaja na 5.000 primerkov, priporočena prodajna cena kompleta z okoljevarstveno noto ter dvema paščkoma pa znaša 1.350 evrov. Prodaja bo stekla v začetku prihodnjega leta, več informacij o modelu ter nakupu lahko dobite pri zastopniku Sten Time.

Rocco
foto: Seiko

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button