NoviceUre

Seiko Prospex Speedtimer SSC909

Inspiracija kristale trofeje, ki časti izzive športnikov.

Seiko predstavlja všečen časomer kronografskega tipa, ki stilsko spominja na mnoge ikonične časomere švicarske industrije. Kljub temu športni Prospex v ponudbo japonskega proizvajalca prinaša svežino in delček individualnosti.

Zapestna ura je narejena iz nerjavečega jekla. Ohišje meri v premer 39 mm in 13,3 mm v višino. Dolžina znaša 45,5 mm, zato bo sedel na različne velikosti zapestij. Skupna masa ohišja z zapestnico znaša 161 g, medtem ko je vodotesnost odmerjena na spodbudnih 100 m. Na kovinskem pokrovu zadnje strani ohišja se nahaja klasičen logotip linije Prospex, unikatnost pa doda individualna gravura številke omejene izdaje modela na 10.000 primerkov.

Čeprav je 10.000 kosov pravzaprav kar velika naklada, se Seiko Prospex Speedtimer postavlja s svojo čudovito teksturo številčnice, ki v čast športnikom ponazarja kristalne trofeje. Postavitev podštevilčnic je v stilu tri-compax, okence datuma se nahaja med 4. in 5. uro, kronografsko celoto pa zaokrožuje tahimetrična skala na črni luneti.

Šest kazalcev in datumski disk poganjajo baterije kvarčnega mehanizma, ki se polnijo s pomočjo sončne energije. Status napolnjenosti je mogoče spremljati na grafiki ob podštevilčnici pri 6. uri. Ob tem pa se lahko mehanizem pohvali z natančnostjo +/- 15 sekund na mesec.

Seiko Prospex Speedtimer SSC909, ki se ceni na 790 evrov, je že na voljo v butikih kot na spletnem mestu Sten Time.

Rocco
foto: Seiko

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button