NoviceUre

Seiko Prospex Speedtimer Chronograph 1969 Re-interpretation

Reinterpretacija dediščine je pri Seiku postala stalnica. Muza tega trenutka je kronograf Speedtimer iz leta 1964, predstavljen v začetku letošnjega leta z zabavnim, retro dizajnom v bledo modri barvi, se zdaj postavlja v malce kasnejši zasnovi kot novi Prospex Speedtimer Chronograph 1969 Re-interpretation SRQ043J1.

Ohišje je narejeno iz nerjavečega jekla in v premer meri 42,5 mm. Eleganten izgled popestri gladko polirana luneta ter brušenimi robovi. K tej estetiki sovpadajo gumbi za upravljanje funkcije kronografa. Majhne oblikovne prilagoditve krepijo športno naravo reinterpretacije iz leta 1969, ki odraža razvoj Speedtimerja v letih 1964-1969.

Glede na to, da gre v izvoru za uro Prospex, ki jo je navdihnil model 5 Sport, je postavitev številčnice popolnoma drugačna. Original je imel eno pomožno številčnico ob 6. uri z zapletom za dan in datumom ob 3. uri, medtem ko ima novi Prospex ”bicompax”-vodoravno postavitev 30-minutne in sekunde pomožne številčnice, datumsko okence pa se nahaja ob 6. uri.

Čeprav je postavitev številčnice Prospex Speedtimer Chronograph 1969 Re-interpretation SRQ043J1 dramatično drugačna od arhivskega modela, se ta poklanja prvotni barvni shemi. Bogata modra številčnica z rdečim kronografskim kazalcem in belimi poudarki na skali tahimetra ter minutni lestvici. Kvadratni indeksi so prav tako podobni originalu.

V notranjosti ohišja za kazalcev skrbi avtomatski kronografski mehanizem, kaliber 8R46, ki nudi do 45 ur rezerve energije navitja. Seiko Prospex Speedtimer Chronograph 1969 Re-interpretation SRQ043J1 je na voljo v kombinaciji s kovinsko zapestnico ali črnim usnjem paščkom, medtem ko je priporočena cena nastavljena na 3.200 evrov.

Rocco
foto: Seiko

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button