NoviceUre

Seiko Prospex Heritage Turtle 1968 Re-Interpretation

Obuditev kolekcije želv.

Več kot očitno je, da Seiko v zadnjem leto ponovno interpretira vsako uro, ki so jo kdajkoli izdelali, a roko na srce, predstavljeni rezultati so vedno odlični. Markantna želva (The Turtle) je popoln kandidat za ponovno interpretacijo, saj je nedvomno najbolj znana Seikova potapljaška ura, zahvaljujoč značilni krivulji ohišja.

Modelna obuditev se predstavlja v ohišju iz nerjavečega jekla s premerom 41 mm in 47 mm razponom v dolžino ”od ušesa do ušesa”. S prenovo se je debelina ohišja zmanjšala na 12,3 mm, zaradi česar je različica postala najtanjši Seiko Diver doslej. Še vedno ohranja enosmerno vrtljivo luneto ter vodotesnost odmerjeno na 200 m.

Številčnica Seiko Prospex Heritage Turtle 1968 Re-Interpretation sledi slogu klasičnih potapljaških ur. Na minimalistični podlagi izstopajo veliki in za slabe svetlobne pogoje osvetljeni indikatorji ur, ki omogočajo optimalno čitljivost pod vodo. Podobo sestavljajo še logotip podjetja pod 12. uro, oznaka modela nad 6. uro ter datumsko okno na mestu med 4. in 5. uro. S takšno preprosto formulo res ne gre zgrešiti, zato so retro potapljaške ure še dandanes izjemno privlačne.

Na voljo so tri barvne sheme. Referenčna številka SPB313J1 ima belo številčnico s srebrnimi oznakami in kazalci, SPB317J1 črno številčnico z enakimi srebrnimi poudarki, medtem ko številka SPB315J1 prihaja s črno številčnico z zlatimi poudarki. Slednji so dobili mesto tudi na 60-minutni skali lunete.

V notranjosti ohišja se nahaja zanesljiv Seikov delovni konj, avtomatski mehanizem, kaliber 6R35. Ima suvereno 70-urno rezervo energije, kar pa ravno ne moremo reči za (ne)zgledno natančnost +25/-15 sekund na dan. Kljub temu je Seiko Prospex Heritage Turtle 1968 Re-Interpretationpo s cenovnim razponom od 940 do 1.150 evrov še vedno interesantna poletna izbira z davnomodnimi vibracijami.

Rocco
foto: Seiko

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button