NoviceUre

Seiko Presage Sharp Edged “Kabuki”

Upodobitev tradicionalne japonske kulture.

Japonska z bogato kulturo in tradicijo urarjem ponuja veliko navdiha za ustvarjanje zapestnih kreacij. Starodavna umetnost gledališča Kabuki, visoko stilizirana oblika drame, ki vključuje petje, ples in dovršene kostume, je bila povod za stvaritev ur Seiko Presage Sharp Edged »Kabuki«.

Tradicionalne noše so zdaj v središču Seikovih omejenih izdaj »Kabuki« – ena prikazom časa in datuma z referenčno številko SPB331J1 in druga še z dodano funkcijo prikaza dneva v tednu (ref. SPB329J1).

Številčnice obeh različic imajo bogato rdeče-rjavo barvo, ki se je običajno uporabljala na kabuki kostumih. Poleg barve “kakiiro” številčnice vsebujejo teksturni vzorec, ki je zasnovan tako, da prinaša ”rast in uspeh”. Pri koledarski različici je vzorec prekinjen s funkcijami indikatorja dneva, datuma in rezerve moči, pri modelu z uro in datumom pa te prekinitve ni.

Čeprav je zasnova obeh omejenih izdaj na splošno enaka s konstrukcijo iz nerjavečega jekla in črno, trdo prevleko, imata le-ta različne dimenzije. Izdaja s prikazom dneva in datuma v tednu je v premeru večja s 40,2 mm, medtem ko manjša izdaja z datumom v premer meri 39,3 mm.

Posledično se v izdajama nahaja drugačen mehanizem zavoljo različnih funkcij. Seiko Presage Sharp Edged »Kabuki« s prikazom dneva in datuma vsebuje avtomatski mehanizem, kaliber 6R21 s 45-urno rezervo moči, ki jo je mogoče spremljati prek indikatorja na številčnici. Datumski model pa vsebuje avtomatski mehanizem, kaliber 6R35 s 70-urno rezervo moči. Oba mehanizma sta vidna skozi razstavni zadnji del ohišja, kjer je nanesena tudi številka omejene izdaje med 1 in 2000.

Kar zadeva ceno, sta omejeni izdaji na višjem koncu razpona linije Presage. Na spletni strani zastopnika Sten Time se trikazalnik z datumom ceni na 1.290 evrov, medtem ko je različica s prikazom dneva in zaloge energije na voljo za 1.490 evrov.

Rocco
foto: Seiko

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button