NoviceUre

Seiko na moderen način obuja klasiki iz arhivov

Potapljaški uri japonskega proizvajalca bosta zbiratelje vrnili v preteklost.

Seiko predstavlja moderni reinterpretaciji potapljaških ur iz leta 1965 ter 1970, ki sta nameščeni na posebnih tekstilnih paščkih izdelanih premierno za uporabo pod vodno gladino.

Paščki so izdelani s tradicionalno japonsko tehniko pletenja imenovano Seichu. Bogato teksturo paščkov potapljaških ur najdemo tudi na kosu oblačila japonskega tradicionalnega športa – “obijime”, okrasna vrvica, ki drži kimono na svojem mestu. Posledično imajo paščki natezno trdnost skoraj štirikrat večjo od običajnih tekstilnih Seiko paščkov. Prav tako so izredno vzdržljivi in odporni na UV svetlobo ter so kot nalašč za uporabo pod vodo.

Reinkarnacija potapljaške ure iz leta 1965 (SPB239) ima premer ohišja 40,5 mm, medtem ko interpretacija modela SPB237 z zaščitnim asimetričnim podaljškom krone v premer meri 42,7 mm. Oba modela sta debela 13,2 mm. Poleg oblike ohišja, ju ločijo še barve številčnice v zemeljskih tonih.

Za pogon obeh modelov skrbi Seikov avtomatski mehanizem 6R35. Uri vsebujeta vse izboljšave in tehnologije linije Prospex, vključno z 200 metri vodotesnosti in safirnim kristalom. Moderna klasika naj bi na prodajne police zavila v sredini poletja s cenama 1.250 evrov, kolikor velja model SPB239 in 1.350 evrov za referenčno številko iz sedemdesetih let (SPB237).

Rocco
foto: Seiko

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button