NoviceUre

Seiko 5 Sports Super Cub Limited Edition

Poklon enosledni legendi, ki je mobilizirala številne narode.

Številna prevozna sredstva so z leti dobila kultni status. Takšen primer je Honda Super Cub, ki je z večmilijonsko naklado najbolje prodajan motocikel na svetu, a hkrati eden najpreprostejših. Temu fenomenu na dveh kolesih se Seiko poklanja z dvema grafičnima izdajama modela Seiko 5 Sports.

Honda Super Cub je bila predstavljena leta 1958 in se od takrat neprekinjeno proizvaja. Do zdaj je bilo izdelanih več kot 100 milijonov primerkov (število preseženo leta 2017). Posledično se motocikel pogosto primerja s Fordovim modelom T ali Volkswagnovim ”hroščem” in velja za ikono industrije ter transporta 20. stoletja. Preprosta, zanesljiva in praktična zasnova je zavoljo širne cenovne dostopnosti pomagala pri hitri širitvi industrije na Japonskem. Z modernimi različicami motocikla za klientelo 21. stoletja, je Honda ohranila spiritualnost modela, ki z modno nostalgičnim dizajnom nagovarja mlajšo generacijo.

Seikov poklon motociklu Super Cub se odraža v izdaji para ur Seiko 5 Sports. Temeljita na poznani osnovi ohišja s premerom 42,5 mm in debelino 13,4 mm, medtem ko razdalja od ušesa do ušesa znaša 46,0 mm. Ohišji izdaj sta izdelani iz nerjavečega jekla, z brušenimi in poliranimi površinami, enosmerno vrtljivo luneto z aluminijastim vstavkom in navijalno krono ob 4. uri, ki se ponaša z gravuro merilnika nivoja goriva. Vodotesnost je ocenjena na 100 m, številčnici pa prekriva kristal Hardlex.

Seiko 5 Sports Super Cub z referenčno številko SRPJ49 ima znotraj srebrnega kovinskega ohipja številčnico v kombinaciji kremne in zelene barve, dočim se referenca SRPJ75 postavlja s sivo in črno barvno shemo številčnice, znotraj črno prevlečenega kovinskega ohišja. Zasnovi številčnic sta stilsko enaki, z osrednjim barvnim pasom, okroglo oznako ob 12. uri in dvema oranžnima indeksoma – elementi, ki ustvarijo silhueto Super Cuba, gledano od spredaj – posnemajo žaromet in utripalke. Preostali indikatorji ur so kvadratne zasnove, kazalci ohranjajo klasičen videz kolekcije, prav tako pa ob 3. uri ostaja okence s prikazom dneva v tednu in datuma.

Dodatek k ekskluzivnosti teh dveh Super Cub Limited Edition SRPJ49 in SRPJ75 je najlonski pašček, podoben ”nato” tipu, z logotipoma Honda in Super Cub. Barve paščka se ujemajo s številčnico in luneto dotične izdaje. Še to, za ”tiktakanje” skrbi avtomatski mehanizem, kaliber 4R36, ki je delno viden skozi rdeč pokrov z logotipom sodelovanja med japonskima podjetjema.

Seiko 5 Sports Super Cub sta omejeni izdaji in sicer zeleni model SRPJ49 bo z novembrom 2022 na voljo v 6.000 kosih po ceni 410 evrov. Črna izdaja z referenčno številko SRPJ75 pa bo na voljo v naslednjem letu, natančneje februarja 2023, v 5.000 kosih po ceni 450 evrov. Več informacij o nakupu omejene izdaje Seiko 5 Sports Super Cub lahko dobite pri zastopniku Sten Time.

Rocco
foto: Seiko

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button