NoviceUre

Seiko 5 Sports GMT Series

Prikazovanje dveh časovnih pasov premierno v liniji Seiko 5.

Seiko je predstavil novo paleto modelov Seiko 5 Sports GMT, s katero se znotraj kolekcije premierno predstavlja funkcija prikaza dvojnega časa (GMT).

Oblika predstavljene zapestne ure temelji na idejni zasnovi ikoničnih modelov Seiko 5 Sports. Leta 2019 predstavljeni model Seiko 5 Sports je imel 42 mm premer ohišja, katerega so snovalci za novo izdajo GMT povečani le za 0,5 mm v premer, na 42,5 mm. Ob tem se je debelina ohišja povečala za samo 0,1 mm, na skupno 13,6 mm.

V večjem ohišju se nahaja avtomatski mehanizem, ki temelji na kalibru 4R podjetja Seiko, in omogoča integracijo četrtega kazalca GMT. Novo izdelani mehanizem 4R34 je možno ozreti skozi zadnjo safirno stran ohišja, katero kljub temu ohranja do 100 metrov vodotesnosti. Še nekaj specifikacij mehanizma. Ta deluje z 21.600 alternancami na uro, vsebuje 24 draguljev ter nudi do 41 ur rezerve energije navitja.

V predstavljenem naboru so tri modelne različice, in sicer referenca s črno številčnico v kombinaciji s črno luneto (SSK001), modra številčnica z dvobarvno modro-črno luneto (SSK003) in oranžna številčnica s črno luneto (SSK005). Pri ediciji s črno in modro številčnico je za prikaz drugega časovnega pasu uporabljena kontrastno rdeči kazalec, medtem ko se oranžna številčnica ponaša s črnim GMT kazalcem. Vsi modeli vsebujejo tudi povečano okno z datumom ob 3. uri.

Potapljaški zapestni trio na prodajne police prihaja z novo zasnovano jekleno zapestnico s petimi členki. Uradni začetek prodaje je predviden v mesecu juliju s priporočeno prodajno ceno okoli 470 evrov. Več informacij o modelu in možnosti nakupa pa najdete na spletnem mestu slovenskega zastopnika Sten Time.

Rocco
foto: Seiko

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button