NoviceUre

Seiko 5 Sports 55th Anniversary Ultraseven

Grafična upodobitev ob 70. letnici televizijske serije.

Kolekcija Seiko 5 Sports je verjetno ena najbolj priljubljenih platform za poigravanje z barvami in dizajni, s katerimi želi proizvajalec ponuditi širok spekter dostopnih, a solidnih in zabavnih potapljaških ur, h katerim se zdaj pridružuje izdaja Seiko 5 Sports 55th Anniversary Ultraseven Limited Edition SRPJ79.

Ultraman in njegove številne stranske produkcije, vključno z Ultraseven, izvirajo iz poznih šestdesetih let in so jih več let predvajali na japonski televiziji. Ta akcijska televizijska serija v živo je znana kot oddaja Tokusatsu, in se opira na praktične posebne učinke, vključno z ogromnimi pošastmi, ki uničujejo mesta, vdori nezemljanov in še več. Izjemno priljubljen med letoma 1966 in 1987, je superjunak Ultraman obiskal zemljo iz Nebule M78 in postal prava kultna ikona. Še danes je lik priljubljen v japonski kulturi in širše. Produkcija Ultraseven je bila prvič predvajana leta 1967, pred kar 55 leti.

Seiko je za to izdajo uporabil barve uniform kopenskih obrambnih sil Ultra Guard (Ultra Guard Terrestrial Defence Force). Znano jekleno ohišje s premerom 42,5 mm ima na vrhu črno potapljaško luneto. Srebrna številčnica je zaključena z brusi v stilu sončnih žarkov in ima nanesene sive urne indekse ter črne oznake minut. Urni in minutni kazalec vsebujeta LumiBrite, medtem ko se sekundni kazalec ponaša z rdečo konico in LumiBrite osvetljenim zadkov v stilu lizike. Okno z dnevom in datumom se nahaja ob 3. uri, nad celotno številčnico pa se razprostira Hardlex kristal, ki pokriva tudi hrbtno stran ure oziroma ohišja.

Skozi upodobitev Ultramana v rdeči in beli barvi na hrbtni strani, lahko malce ozremo Seikov avtomatski mehanizem, kaliber 4R36, ki ga poznamo iz prejšnjih izdaj kolekcije Seiko 5 Sports. Vstopni mehanizem deluje s frekvenco 21.600 alternanc na uro in lahko polno navit deluje do 41 ur.

Seiko 5 Sports 55th Anniversary Ultraseven Limited Edition SRPJ79 je opremljen z najlonskim ”nato” paščkom v barvah uniform Ultra Guard in z napisom »Terrestrial Defense Force« na beli sredinski črti. Izdaja je številčno omejena na 3.400 kosov in bo na voljo v interesantnem pakiranju. Čeprav še cena ni znana (pričakujete okoli 500 evrov), pa je znan datum lansiranja, in sicer januar 2023. Predlagamo, da se postavite v vrsto!

Več informacij o modelu in nakupu pa dobite pri Sten Time.

Rocco
foto: Seiko

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button