UreZanimivosti

Rolex “Tiffany”: Norija okoli ure, ki ne obstaja!

Z nakupom Rolexa za 5.600 evrov lahko zaslužite več kot 110 tisočakov, a na žalost, zgodba temelji na laži!

Plod ekstravagance ter vse bolj razširjenega plitkega poznavanja področja je pripeljal do še ene nedavne diskrapance, ki se je tokrat zgodila v svetu urarstva. Dodatek “Tiffany” je model Rolex Oyster Perpetual s turkizno modro številčnico ponesel v cenovne višave!

Najprej razčistimo. Rolex “Tiffany” Oyster Perpetual ne obstaja! Če ima ura turkizno modro številčnico, še ne pomeni, da je avtomatsko oglaševana kot“Tiffany Blue”. Slednja predpona se doda ročnim uram, ki so ustvarjene v partnerstvu med določenim proizvajalcem ur ter draguljarjem iz New Yorka, Tiffany & Co., ki pod svojo znamko izdaja limitirane serije prestižnih ur vse od leta 1998.

V letošnjem letu je modna zelena številčna, h kateri se je pridružila še turkizna, predvsem zaradi nedavne izdaje zapestne ure Patek Phillipe Nautilus 5711 Tiffany & Co.. Številni prodajalci so seveda izkoristili to vzhičenje kupcev okoli turkiznih številčnic, ter svojim prodajanim ročnim uram dodali besedico ”Tiffany”, ki pa seveda nimajo popolnoma nič zveze z butikom iz New Yorka.

Skratka, Rolex je konec lanskega leta izdal model Oyster Perpetual, na katerem je ponudil možnost turkizne številčnice. Ta se je znašla na modelih premera 31 mm, 36 mm in 41 mm, kar pa se trenutno prodaja za med. In kot češnja na torti, so se nekateri prodajalci počutili dolžne omenjene modele dodatno začiniti s predpono ”Tiffany” ter konkretno višjo ceno.

Oglejte si ”sekundarne” (ali nepooblaščene) prodajalce ur na spletnem mestu, kot je Chrono24, in videli boste, o čem tukaj razpredam. Ponujenih je kar nekaj 41 mm modelov Oyster Perpetual s “Tiffany Blue Dial” za petmestno vrednost. Obstaja celo ena z izklicno ceno 117 tisoč evrov! Na uradni spletni strani Rolexa, ima ta ura z referenčno številko 124300, ceno 5.600 evrov. Halo!!!

Razvidno na spletnem mestu Rolex je, da turkizno modra referenca 277200, ki v premer meri 31 mm stane 4.900 evrov. Model s 36 mm premera, referenčno številko 126000, pa v realnem svetu stane 5.300 evrov. A to še ni vse. Redki so šli korak dlje in ročni uri Rolex Oyster Perpetual 39 mm – referenca 114300 – ki je v bil pred leti v produktnem naboru, naknadno nadeli turkizno številčnico. Vse zavoljo denarja. Vendar, če le-tega odmislimo in pogledamo zgolj z urarskega vidika, kupite model, ki ne obstaja! Z drugimi besedami drag ponaredek. ”Fake”.

Zatorej pamet v roke! Ali bolje, glavo!

Rocco
foto: Chrono24

Povezani članki

4 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button