UreZanimivosti

Rolex postal lastnik Buchererja!

Prevzem poslov največjega urarskega trgovca?

Urarska industrija zadnja leta intenzivno polni naslovnice in novica o Rolexovem prevzemu Buchererja je odjeknila bolj kot …

Skratka, da boste približno razumeli o čem je tukaj govora. Znamka Rolex obvladuje 30 odstotkov urarskega trga. Z drugimi besedami, vsaka tretja nova prodana zapestna ura je Rolex. Bucherer je pooblaščeni prodajalec Rolexa že 100 let. Ta je na voljo v 53 butikih, medtem ko Bucherer šteje več kot 100 butikov širom sveta. Mimogrede, Bucherer je tudi največji prodajalec prestižnih zapestnih ur, saj njegov portfelj sestavljajo še druge urarske znamke.

In kaj naj bi to pomenilo? Špekulira se, da bo Rolex odslej še bolj nadziral prodajo ur. Prav tako bo služil tudi, ko se bo prodala ročna ura grupe LVMH, kamor spadajo znamke Zenith, Hublot in Tag Heuer ali Richemont, kjer najdemo IWC, Panerai, Cartier ter Vacheron Constantin. Nenazadnje pa si Rolex pripravlja teren, saj je v planu gradnja novih proizvodnih kapacitet, s čemer naj bi potešili ‘lačen’ trg. Še vedno se namreč za nakup Daytone ali Submarinerja čaka vsaj 10 let. Kdor čaka, dočaka, načeloma. Vsekakor bo zanimivo spremljati nadaljevanje zastavljene zgodbe kraljeve urarske znamke.

Rocco
foto: Rolex

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button