UreZanimivosti

Rolex konkretno dvignil cene ur za leto 2022!

Kaos na tržišču bo zdaj še dodatno začinjen.

Rolex je z izdajo cenika za leto 2022 precej podražil svoje osnovne izvedenke ročnih ur iz nerjavečega jekla. Poskok cen seže tudi do 11 odstotkov!

Novo leto pogosto spremlja popravek cen, ki je običajna praksa v večini proizvodnih industrij. Urarji pri tem niso izjema, saj cene zapestnih ur usklajujejo enkrat ali dvakrat na leto, glede na to, kako se na trgu odražajo spremembe cen surovin, plač, proizvodnih in drugih zunanjih stroškov, pa tudi preprosto dejstvo, da obstaja inflacija, ki vpliva na večino potrošniškega blaga.

Vendar, leti 2020 in 2021 nista bili tipični, zagotovo tudi 2022 ne bo. Po vsem svetu že opažamo inflacijo, ki približno velja 7 odstotkov za ZDA, 3-odstotke za Francijo in 5 odstotkov za Nemčijo, po najnovejši statistiki. Ob tem pandemija še zmeraj povzroča težave proizvajalcem, saj še naprej vpliva na cene surovin. Če k temu prištejemo enormno povpraševanje po Rolexovih časomerih ter primanjkljaj delavcev, pridemo da začaranega kroga, saj mora znamka povečati svojo delovno silo, usposobljeni urarji pa postajajo precej redka ”pasma”.

Po naključju se zaradi tega pomanjkanja, za privabljanje nove delovne sile, dvigujejo plače. To je nekaj razlogov, ki bi lahko pojasnili znatno povišanje cen Rolexa za leto 2022. Druga, bolj preprosta razlaga je, da Rolex želi izkoristiti val na katerem pluje, ter ustvariti čim večji dobiček.

Večina, če ne vse jeklene športne ure se soočajo z velikim popravkom cen, med 10 in 11 odstotki. V številkah to pomeni, da vas bo novi Rolex Submariner brez datuma stal 8.450 evrov, namesto 7.650 evrov. Pomembno, tukaj je govora o cenah pri pooblaščenih prodajalcih! Podoben skok cene se je zgodil pri klasični jekleni Daytoni iz 12.400 evrov na 13.700 evrov.

Modela Datejust in Oyster Perpetual se denimo ne soočata s tako opaznim porastom, saj so se cene zvišale le za 3 do 4 odstotke. Podobno velja tudi za modele Rolesor (ura Rolex iz dveh materialov), pa tudi za ure, ki si v celoti izdelane iz plemenitih kovin oziroma modele ultra visokega cenovnega razreda, katerih cena se je dvignila v razponu od 2,5 do 3 odstotke, kar je mogoče razložiti s stabilnostjo cen plemenitih surovin v zadnjih mesecih.

Podroben cenik modelov Rolex za leto 2022, si lahko ogledate v priloženi galeriji.

Rocco
foto: Rolex, Monochrome

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button