NoviceUre

Rolex Daytona v počastitev stoti obletnici dirke 24 ur Le Mansa

Ali je potrebno še kaj dodati?

Svetovno najbolj prepoznaven zapestni časomer Rolex Daytona je oplemeniten z legendarno številčnico, poimenovano po igralcu Paulu Newmanu, ter je za nameček še posvečen častitljivemu jubileju vzdržljivostne dirke v Le Mansu!

Presenečenje na vsakem koraku. Ne verjamete? Zmago v prestižni kategoriji dirke 24 ur Le Mansa je slavil Ferrari! Ja, prav ste prebrali. Po 58 letih je ponovno stopil na prestol ter razburkal dolgočasno, serijsko zmagovanje Toyotinega dirkalnika. No, za drugo razburljivost pa so poskrbeli pri Rolexu, saj takšnega nastopa ljubitelji urarstva nismo bili deležni niti v sklopu pomladnega salona Watches&Wonders v Ženevi.

In kaj pravzaprav prinaša Cosmograph Daytona z referenčno številko 126529LN, ki je mimogrede narejena iz belega zlata. V grobem ne veliko, saj je tehnika preverjena in temelji na spomladanskem modelu, a vendar so spremembe ravno dovolj obsežne, da popolnoma spremenijo karakter ure na zapestju.

Številčnico nemudoma povežemo s tisto, ki na dražbah doseže najvišje vsote. Paul Newman ji rečejo fanatiki, gre pa za obratno pando, torej črna podlaga številčnice in bele podštevilčnice. Izstopa rdeče obarvan napis Daytona ter rdeča številka 100 na keramični luneti, ki naznanja jubilejno dirko.

Naslednja noviteta se skriva na spodnji strani ohišja. Safirni kristal razkriva delovanje avtomatskega kronografskega mehanizma, kaliber 4132, ki ustreza strogemu internemu standardu za natančnost Superlative Chronometer (ocenjeno na -2/+2 sekundi na dan), medtem ko specifikacije zaokrožuje 72-urna rezerva energije navitja pri delovanju z 28.800 alternanc na uro.

Še nehvaležna podatka kdaj in za koliko? Pri Rolexu pravijo, da je Oyster Perpetual Cosmograph Daytona 126529LN neomejena izdaja v sklopu portfelja. Priporočena prodajna cena je postavljena na okoli 50 tisočakov, medtem ko je realna možnost nakupa precej blizu zadetka na loteriji.

Rocco
foto: Rolex

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button