NoviceUre

Richard Mille z dirkalnikom za zapestja

Interpretacija najhitrejšega McLarna v razuzdanem časomeru s tourbillonom.

Richard Mille predstavlja dih jemajočo zapestno uro RM 40-01 Automatic Tourbillon McLaren Speedtail, za katero navdih prihaja iz britanskega ultra lahkega, ekološko usmerjenega, superšportnega troseda.

Partnerstvo med švicarskim urarjem Richard Mille in britanskim proizvajalcem športnih vozil McLaren traja že peto leto. V tem času sta podjetji v sodelovanju izdali že dve specialni izdaji zapestnih ur in sicer prvo s poklonom moštvu F1, druga je sovpadala s predstavitvijo modela McLaren Senna, zdaj pa smo priča še enemu presežku te kolaboracije.

Tako kot McLaren Speedtail, ki navdušuje s hibridnim pogonom z močjo 1.070 ”konjičev” in dejstvom da pri najvišji hitrosti 402 km/h prevozi 112 metrov na sekundo, tudi istoimenska ura pooseblja njegovo veličino oziroma tehnični dosežek. Ohišje predstavlja karoserijo avtomobila, kar se odraža v širšem zgornjem delu ob 12. uri s širino 35,35 mm ter padajočo linijo v obliki kapljice proti 6. uri.

Zasnova krone je navdihnjena s krmilnikom izbirnega načina pogona v pilotski kabini Speedtaila, dele kokpita pa pričara tudi močno poliran rob celotnega ohišja. Kompleksna zasnova 69-delnega ohišja je od mojstrov zahtevala neverjetnih 2.800 delovnih ur, katerega zasnovo so dovršili v 18 mesecih ob izdelanih zgolj petih prototipih ohišja.

Prav tako svojevrstna je številčnica, ki ima ob 3. uri prikaz izbirnika ”prestav” – N, W, H. Ta deluje in se prestavlja skladno z delovanjem krone: W – wind (navijanje), N – neutral, H – Hand Setting (nastavitev časa). Čez sredino se ob 9. uri nahaja števec rezerve navitja. Slednjega je za 50 ur, kar omogoča brezkompromisen mehanizem kaliber CRMT4. Povsem nova arhitektura mehanizma za ta 603-delni hiperhorološki motor je zahtevala izjemnih 8.600 ur razvoja, od katerih je večina prispevala k dokončnemu oblikovanju izjemne podrobnosti, ki je poklon Speedtailu.

Richard Mille RM 40-01 Automatic Tourbillon McLaren Speedtail stane 900.000 CHF in je na voljo v omejeni izdaji 106 primerkov, kar odraža število izdelanih super-športnih avtomobilov McLaren Speedtail.

Rocco
foto: Richard Mille

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button