NoviceUre

Richard Mille RM 27-05 Flying Tourbillon Rafael Nadal

Ura, ki tehta kot AAA baterija?

Težko gre verjeti, da lahko zaplet tourbillona, ki prenese kar 14.000 g sile, biva v zgolj 11,5 grama ”težkem” ohišju?

S tem rekordnim modelom sta Richard Mille in Rafael Nadal pripeljala do izjemnega zaključka sage, ki se je začela leta 2010 z oblikovanjem RM 027 Tourbillon Rafael Nadal, ure, ki je pomenila pomemben mejnik tako s tehničnega kot marketinškega vidika.

Takrat je bila to najlažja mehanska zapestna ura na svetu s samo 19 grami, vključno s paščkom. To ultradrago uro je slavni teniški šampion nosil med svojimi dvoboji. Lahka ura ni bila pogoj le za udobje, ampak tudi zato, ker se je lažja ura izkazala za bolj odporno na udarce.

Z RM 27-05 Flying Tourbillon Rafael Nadal so tehnični napredek in razmišljanja o estetiki potisnila strokovno znanje Richarda Milleja do meje. Mehanizem, ki temelji na ultratankem kalibru RMUP-01, ima rezervo moči 55 ur in vključuje ”leteči” tourbillon, ki niha s frekvenco 3 Hz (21.600 alternanc na uro). Kaliber meri 3,75 mm v debelino in tehta le 3,79 grama.

Za oblikovanje kalibra in ohišja je bilo vloženih 4000 ur dela. Oblikovalska treznost označuje vrnitev h koreninam kolekcije. Ni vijakov, ki držijo mehanizem na ohišju. Celoten mehanizem je nameščen znotraj monoblok hrbtne enote/ohišja, ki je nato nadgrajena s prirobnico in luneto.

Ohišje z merami 37,25 x 47,25 x 7,20 mm je vodotesno do 10 metrov. Ura je kombinirana s paščkom iz tkanine brez gumijaste prevleke (s čimer izloči pol grama mase celotne ure). Richard Mille RM 27-05 Flying Tourbillon Rafael Nadal je na voljo v omejeni izdaji 80 kosov s ceno 980.000 evrov.

Rocco
foto: RM

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button