NoviceUre

REC Watches x Gunther Werks

REC Watches predstavlja zapestni uri po navdihu 911 Gunther Werks.

Danski proizvajalec ur, katerih tematika so avtomobilske ikone, predstavlja dva nova časomera The 901 GW, narejena v sodelovanju s kalifornijskim podjetjem Gunther Werks.

Izdaji prihajata z zgodbama, saj proizvajalec REC Watches pri izdelavi ur stavi na na recikliranje ter ponovno uporabo materialov. Tako so za izdelavo kolekcije The 901 GW uporabili material, pretežno karbon, iz Gunther Weksovega modela Porsche 993 Remastered.

Material za modro barvno kombinacijo je prispeval unikatni Porsche 993 Remastered, poimenovan Exoskeleton, saj je to edini 911 z razgaljeno karbonsko karoserijo. The 901 GW Chelsea pa v rdečih barvah predstavlja prvo proizvedeno ter prodano vozilo delavnice Gunther Werks, Porsche 993 Remastered ”Chelsea Grey”.

Časomera prihajata v kronografski zasnovi, katerih ohišje je sestavljeno iz šestih kosov. Polirane ter mat brušene kose kovine dopolnjujejo karbonski dodatki, ki jih najdemo na ”ušesih”. Dimenzije ohišja so sledeče: diagonala 44 mm, debelina 14,35 mm ter razdalja ”lug to lug” 46 mm.

Avtomobilski navdušenci bodo na številčnici lahko občudovali povezavo med uro ter avtomobilom. Tako luneta spominja na sprednji žaromet, števčki kronografa na instrumentno ploščo modela 993 Remastered, medtem ko gravura na kovinski hrbtni strani ponazarja pokrov motorja, usnjen pašček pa se s šivi barvno sklada z izdajama. V notranjosti ohišja, ki mimogrede premore do 50 metrov vodotesnosti, se nahaja avtomatski kronografski mehanizem Sellita SW510 B z 62-urno zalogo energije.

REC Watches ponuja kolekcijo The 901 GW v limitirani izdaji in sicer 188 kosov modela GW Exoskeleton ter 232 primerkov verzije GW Chelsea. Cena obeh modelov kolekcije The 901 GW je poravnana na 2.150 evrov, ob tem pa proizvajalec pri nakupu ponuja še možnost izbire serijske številke.

Rocco
foto: REC Watches

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button