NoviceUre

REC Watches RNR ARKONIK Limited Edition

Zapestna ura iz vrat pionirskega Arkonikovega Land Roverja letnik 1984.

Dansko podjetje REC Watches svoje časomere izdeluje iz delov legendarnih vozil. Po izdaji ekskluzivnih ur P-51 iz konceptnih Shelby Mustangov, REC Watches predstavlja robusten časomer, navdihnjen po Land Rover Defenderju.

Nikakor to ni ura iz delov ”sosedovega” Defenderja, ampak gre za omejeno izdajo 302 kosov, kolikor jih lahko izdelajo iz voznikovih vrat Akronik Defenderja. Podjetje Arkonik je bilo ustanovljeno leta 2016 in se ukvarja z restavriranjem ter nadgradnjo legendarnih Land Rover Defenderjev – pretežno delujejo na ameriškem tržišču.

Časomer RNR Arkonik je narejen iz delov pionirskega vozila letnik 1984, ki je bil nekakšen povod za sedanje podjetje Arkonik – vozilo se prepozna po Stratos modri barvi ter registrski oznaki UJO, ki je hkrati nadimek vozila.

Ohišje ure RNR Arkonik je grajeno iz treh kovinskih delov ter v premer meri 40 mm, višino 12 mm, razdalja od ušesa do ušesa pa znaša 48,2 mm. Oblika ohišja je kvadrat z zaobljenimi robovi, v stilu Bell&Ross, in kot takšno spominja na luč terenskega vozila. Na desni strani ohišja zaščita krone predstavlja masko Defenderja, medtem ko se na desni strani nahajajo vzdolžne črte z boka.

Številčnico, ki ne skriva svojega porekla, prekriva safirno steklo, katerega obdaja gumirana luneta. Zadnjo stran krasi gravura litega platišča, ohišje je vodotesno do 50 m, pašček pa ima širino 22 mm. V osrčju ure po novem bije Selitin avtomatski mehanizem, ki nudi 38-urno zalogo energije.

Omejena izdaja REC Watches RNR Arkonik je na voljo po ceni 1.195 evrov.

Rocco
foto: REC Watches

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button