NoviceUre

Rado predstavlja Captain Cooka v žlahtni kombinaciji

Zlata prevleka za pridih 80. let prejšnjega stoletja.

Od retro različic do sodobnih keramičnih različic je moč najti v Radovem portfelju Captain Cook, kateremu blagovna znamka dodaja še dve klasični potapljaški izdaji z bling-bling pridihom.

Na kratko, uri uporabljata že poznane specifikacije, kar pomeni kovinsko ohišje premera 42 mm in debeline 12 mm. Obdaja ga enostransko vrteča se luneta s keramičnim insertom, vijačna krona in kovinski pokrov na hrbtni strani, kar omogoča do 300 m vodotesnosti potapljaškega modela.

Sveži referenci prinašata dodatke iz rožnatega ter rumenega zlata. Gre za PVD prevleko, ki je nanesena preko nerjavečega jekla. Nastopaški treatma so prejeli sredinski členi zapestnice, rob lunete in krona. Vsi ostali elementi so barvno dodelani, da ustvarijo prijeten kontrast. Zelena in modra številčnica sta zasnovani v brušenem stilu sončnih žarkov, prav tako pa ne manjka luminiscenca na kazalcih in indikatorjih ur.

V ohišju je zdaj boljši avtomatski mehanizem, kaliber Rado R763, ki bazira na mehanizmu Powermatic, za katerim se skriva delo blagovne znamke Swatch. Ta evolucija arhitekture 2824 zdaj bije pri 3 Hz in ima podaljšano rezervo energije navitja na 80 ur. Drzni izdaji Rado Captain Cook Automatic 42 mm, ki se nosita na dvobarvni PVD jekleni zapestnici s trojno zložljivo zaponko in sistemom zamenljivosti EasyClip, bosta v kmalu na voljo za ogled in nakup v butikih Slowatch, in sicer po priporočeni prodajni ceni 2.600 evrov.

Rocco
foto: Rado

 

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button