NoviceUre

Praznična Nomos Oriona z zlatimi in srebrnimi dodatki

Elegantni uri sta kot nalašč za praznični december.

Orion je zagotovo eden bolj uradnih modelov v Nomosovem katalogu, vsaj med urami z ohišjem iz nerjavečega jekla. Tradicionalni, minimalistični uri še dodatno poviša formalnost uporaba subtilnih poudarkov in drzne barve številčnice.

Prvi Orion v premeru 33 milimetrov cilja na ženske. Orion 33 Gold ima pocinkano zlato številčnico z znano postavijo, s pomožnim registrom sekund na položaju ob 6. uri in preprostimi nanesenimi indikatorji ur. Morda je celotna številčnica videti preprosto, vendar impresionira z globino, zahvaljujoč uporabi dramatično ukrivljenega safirnega kristala ter zapletene in ukrivljene oblike ohišja, ki je popolnoma integrirana s kristalom in znamenitimi dolgimi ušesi (lugs).

Orion 38 Silver prevzame večjo ohišje s premerom 38 milimetrov in doda posrebreno in kupolasto številčnico, združeno z zlatimi poudarki na urah in kazalcih. Po besedah ​​Nomosa je bil predlog za oblikovanje te ure “glamurozen in subtilen”, dve ideji, ki sta navidezno na nasprotnih koncih spektra stilov.

Oba Oriona delujeta na ročno navitem kalibru Alpha, preizkušenem hišnem mehanizmu, ki je oziroma še žene večino Nomosovih modelov. Ponaša se z avtonomijo do 43 ur. Oriona sta že na voljo na v spletnem butiku Nomos in sicer po ceni 1.460 evrov, kolikor je potrebno odšteti za model Orion 33 Gold ter 1.740 evrov za večji Orion 38 Silver.

Rocco
foto: Nomos

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button