NoviceUre

Potapljaška kolekcija po navdihu največjega karibskega otoka

Cuervo y Sobrinos predstavlja potapljaški trio Buceador Caribe.

Švicarska znamka s kubanskimi koreninami stopa v poletje z lansiranjem linije Buceador Caribe. Časomeri se tako kot Kuba, največji otok karibskega morja, ponašajo z barvno harmonijo ter potapljačem (Buceador po špansko) s kompleksno zasnovo ohišja zagotavljajo funkcionalnost do 200 globinskih metrov.

Trenutno kolekcijo sestavljajo tri različice, dve s kovinskim ohišjem in ena s črno DCL oblogo kovinskega ohišja. Slednje je dimenzijsko enako v vseh verzijah ter v premer meri 43 mm, višina pa znaša 15,8 mm. Spodnji del ”sendvič” ohišja je osem kotne zasnove in vsebuje dve kroni. Tista ob 2.uri se proži s pritiskom gumba ob 4.uri, z njo se nastavlja notranja luneta. Z drugo krono ob 9.uri pa se nastavlja čas, datum ter opravlja navitje.

Na voljo so tri barve številčnice, ki se nanašajo na Kubo – svetlo modra predstavlja čiste vode Varadera, rjava peščene plaže Cayo Coco in črna Coral Negro značilne koralne grebene. K barvni usklajenosti posameznega modela pripomorejo unikatni paščki – v kompletu z izbrano različico sta dva paščka.

V osrčju ure se nahaja avtomatski mehanizem CYS 5104 s 38 urno zalogo energije ter rotorjem z dekoracijo Côtes de Genève. Le te ne bo mogoče opazovati, saj je zadnja stran nepredušno zapečatena z deset kotno kovinsko ploščo.

Kupec potapljaški časomer prejme v posebni leseni škatli, ki se oblikovno navezuje na škatlo za cigare. Cuervo y Sobrinos Buceador Caribe v različici Varadero in Cayo Coco stane 2.800 evrov, 3.000 evrov pa je potrebno odšteti za model Coral Negro.

Rocco
foto: Cuervo y Sobrinos

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button