NoviceUre

Porsche Design Chronograph 718 Cayman GT4 RS

Lahka konstrukcija združuje zmogljivost, na stezi in na zapestju ...

Po predstavitvi novega modela Porsche 718 Cayman GT4 RS, Porsche Design dodaja zapestno različico cestnega dirkalnika z novim ‘flyback’ kronografom, ki ponuja številne možnosti individualizacije.

Ni prvič, da Porsche Design predstavlja uro povezano z novim modelom znamke Porsche. Osnova ostaja enaka, tipični kronograf urarske znamke z dirkaškim navdihom, le da zdaj kupcem ponuja variacije individualizacije, da si ga lahko oblikujete v skladu z (vašim) novim 718 Cayman GT4 RS.

Ohišje premera 42-milimetrov ponuja dve konfiguraciji – ”surovi” titan ali črno prevleko iz titanovega karbida. Prav tako je mogoče izbirati med dvema dizajnoma lunete s tahimettrično 60-minutno. Ponujen je titan ter prevleka iz titanovega karbida, s čemer se ustvari kontrast ali enotnost z ohišjem.

Povezava ure z avtomobilom se nadaljuje na številčnici, ki mat črno tematiko povzema z merilnika vrtljajev športnega avtomobila. Za še bolj dirkaško noto je številčnico možno oplemenititi tudi s pristnimi ogljikovimi vlakni. Številčnica ima več belih in signalno rumenih poudarkov, logotip “GT4 RS” in stilsko dirkaško zastavo na prikazu sekund ob 9. uri. Celotno številčnico objema obroč, ki ga lahko izberete v popolnoma enaki barvi kot zunanjost (vašega) avtomobila. Serijsko je številčnica okvirjena z arktično sivim obročem, ki je osnovna barva za 718 Cayman GT4 RS.

Skozi safirno hrbtno stran ohišja se razkrije mehanizem Porsche Design Caliber WERK 01.200, hišni flyback kronograf, kronometrično certificiran s strani COSC. Navijalni rotor avtomatskega mehanizma je oblikovan natanko tako kot platišča avtomobila. Ponujeni sta dve možnosti in sicer GT4 RS ali Weissach, vsakega pa je mogoče naročiti v 5 ali 6 različnih barvah – ki so enake kot pri Caymanu GT4 RS.

Porsche Design Chronograph 718 Cayman GT4 RS je nameščen na paščku kombinacije črnega usnja in Race-Tex z reliefnim logotipom ter okrasnimi šivi v Arctic sivi ali Deep Sea modri. Dodano se lahko naroči zapestnica iz titana oziroma usnjeni paščki, ki so narejeni po stilu notranjosti vašega športnega Caymana.

Zapestna ura Porsche Design Chronograph 718 Cayman GT4 RS je že na voljo za naročilo pri pooblaščenih prodajalcih. Cena se začne pri 8.050 evrih, vendar se zvišuje glede na izbrane možnosti personalizacije.

Rocco
foto: Porsche Design

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button