UreZanimivosti

PODRAŽITEV: Rolex razkril cenik ročnih ur za leto 2023!

Cene Rolexov so se ob znatnem dvigu v začetku leta 2022, znova precej dvignile za leto 2023.

Rolex je z izdajo cenika za leto 2023 dodobra dvignil cene zapestnih ur. Poskok cen seže tudi do 12 odstotkov, kar ni zanemarljivo, če upoštevamo še povprečni lanskoletni

Novo leto pogosto spremlja popravek cen, ki je običajna praksa v večini proizvodnih industrij. Urarji pri tem niso izjema, saj cene zapestnih ur usklajujejo enkrat ali dvakrat na leto, glede na to, kako se na trgu odražajo spremembe cen surovin, plač, proizvodnih in drugih zunanjih stroškov, pa tudi preprosto dejstvo, da obstaja inflacija, ki vpliva na večino potrošniškega blaga.

To je le nekaj razlogov, ki bi lahko pojasnili znatno povišanje cen Rolexa za leto 2023. Druga, bolj preprosta razlaga je, da Rolex želi izkoristiti val na katerem pluje, ter ustvariti čim večji dobiček.

Večina, če ne vse jeklene športne ure se soočajo z velikim popravkom cen, med 7 in 10 odstotki. V številkah to pomeni, da vas bo novi Rolex Submariner brez datuma stal 9.050 evrov, namesto 8.450 evrov iz leta 2022 oziroma 7.650 evrov, kolikor je identična ura stala leta 2021. Podoben skok cene se je zgodil pri klasični jekleni Daytoni, ki se z letom 2023 ceni na 14.650 evrov, medtem ko je v lanski stala 13.700 evrov, še leto prej pa ”zgolj” 12.400 evrov. Pomembno dejstvo je, da tukaj pišemo o cenah novih modelov kupljenih pri pooblaščenih prodajalcih!

Modela Datejust in Oyster Perpetual se letos soočata z opaznim porastom, saj so se cene zvišale med 7 do 10 odstotki. Za primerjavo, porast cen v lanskem letu je bil ”zgolj” 3-4-odstoten. Kovinski Oyster Perpetual 41 je tako s 5.750 evrov poskočil na 6.350 evrov. Podobno velja tudi za modele Rolesor (ura Rolex iz dveh materialov), pa tudi za ure, ki si v celoti izdelane iz plemenitih kovin oziroma modele ultra visokega cenovnega razreda, katerih cena se je dvignila v razponu od 7 do 11 odstotkov, kar je mogoče razložiti cenami plemenitih surovin v zadnjih mesecih.

Podroben cenik modelov Rolex za leto 2023, si lahko ogledate v priloženi galeriji.

Rocco
foto: Rolex, Monochrome

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button