NoviceUre

Patek Philippe 6301P Grande Sonnerie

To je nova mojstrovina izpod rok urarjev znamke Patek Philippe. Elegantna ura v sebi skriva velik in mali zvon, ponavljavec minut ter funkcijo ”mrtvih sekund”, s katero sekundni kazalec preneha teči in prične sekundno udarjati kot kvarčna ura. Se sprašujete zakaj vse te komplikacije?

Odgovor je preprost. Patek Philippe pač lahko. Model 6301P je kljub vsem zapletenostim ostal sorazmerno kompaktnih dimenzij. Platinasto ohišje v diagonalo meri  44,8 milimetra, njegova debelina pa znaša 12 milimetrov. V notranjosti se nahaja nov mehanizem ročnega navitja Caliber GS 36-750 PS IRM, ki ga sestavlja 703 delov. Ob številnih delih mehanizem v diagonalo meri zgolj 37 milimetrov in je visok 7,5 milimetra. Deluje s frekvenco 25.200 vibracij na uro ter ponuja 72 urno zalogo energije za delovanje ure ter 24 urno rezervo moči za udarce zvonov. Slednja zadošča, da ura zvoni vsako četrt in polno urno skozi cel dan.

Patek Philippe 6301P vsebuje tri gonge od katerih je vsak uglašen na nizek, srednji ali visok ton in se združijo, da izvedejo čudovite zvoke ob udarjanju. Ure se odbijejo na najnižji gong, četrt ure pa v tri-stavnem zaporedju, ki poteka na visokem, nizkem, srednjem gongu. Grande et petite sonnerie preprosto pomeni, da bo časomer odzvanjal tako na uro kot četrt ure.

Ob prvi četrtini ure (15 minut) se zaporedje predvaja enkrat. V drugi četrtini (30 minut) zaporedje igra dvakrat in v tretji četrtini (45 minut) se zaporedje zaigra trikrat. Poleg tega ura pred vsakim četrturnim zaporedjem odšteva število doslej preteklih ur, po vsakem četrturnem zaporedju pa število preteklih četrturnih ur. Skupno to znese 1.056 udarcev v 24-urnem časovnem obdobju.

Udarjanje ter zvonjenje je možno z drsnikom na strani ohišja (6. ura) omejiti na zgolj urna predvajanja ali pa funkcijo popolnoma utišati. Posledično se lahko aktivira minutni ponavljavec, kateri vam ob pritisku gumba zaigra trenutni čas. Petična ura je nakitena s številkami iz belega zlata, iz katerega so narejeni tudi v temi svetleči kazalci. Na boku ohišja pri 12. uri, pa je vstavljen diamant.

Patek Philippe 6301P Grande Sonnerie je še ena vrhunska urarska kreacija, katere cena je izdana ob vlogi povpraševanja.

Rocco
foto: Patek Philippe

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button