NoviceUre

Osveženi Breitling Navitimer v premeru 41mm

Predstavitev avtomatske klasike ter zapleta GMT.

Ko je Breitling leta 1952 predstavil model Navitimer, je ta hitro postal hit med letalskimi piloti v rastočem področju civilnega letalstva. Opremljen s krožnim diametrom je pilotom omogočal izvajanje ključnih izračunov, kot sta hitrost vzpenjanja ter poraba goriva.

Od takrat je Navitimer ohranil status Breitlingove najbolje prodajane linije. Leta 2022 se je Breitling lotil prenove serije Navitimer, ki se je začela z izvirnim modelom kronografa. Zdaj se prenova nadaljuje z uvedbo dveh novih različic: tri-kazalni Navitimer Automatic 41 in Navitimer GMT 41.

Avtomatski model se ponaša s čisto številčnico, medtem ko ima GMT osrednjo 24-urno lestvico, ki zagotavlja, da zapletena drsna linija ostane vidna, hkrati pa izboljša celoten videz. Številčnice, zaščitene z zaobljenimi safirnimi kristalom z antirefleksno obdelavo na obeh straneh, so na voljo v različnih barvah, vključno s črno, modro, srebrno, ledeno modro in zeleno, obdane z nerjavečim jeklom ali 18k rdečim zlatom ter dvobarvno različico pri avtomatski različici.

Navitimer Automatic poganja Breitlingov kaliber 17, 4 Hz mehanizem s samodejnim navijanjem, ki ponuja rezervo energije navtija do 38 ur in ima certifikat COSC. Za modele GMT je izbran mehanizem s certifikatom COSC, avtomatski kaliber 32, ki deluje pri frekvenci 4 Hz ter nudi rezervo energije navtija do 42 ur.

Priporočena prodajna cena modela Breitling Navitimer Automatic iz nerjavečega jekla s paščkom se začne pri 5.600 evrih, medtem ko se Navitimer GMT iz nerjavečega jekla s paščkom začne pri 5.950 evrih. Odločitev za jekleno zapestnico k ceni doda 300 evrov. Več informacij o modelu in nakupu prejmente v butiku Slowatch 1991.

Rocco
foto: Breitling

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button