NoviceUre

Oris Hölstein Edition 2021

Oris v ''veliki kroni'' predstavlja novi hišni mehanizem Caliber 403.

V majhnem švicarskem mestu Hölstein je bilo 1. junija 1904 ustanovljeno podjetje Oris, katerega ime izhaja iz bližnjega istoimenskega potoka. Specialna izdaja modela Big Crown Pointer Date obeležuje junijsko obletnico podjetja na poseben način.

Zapestna kreacija Oris Hölstein Edition 2021 je skupek vsega znanja te švicarske manufakture. Ura, ki je nekoč bila premierno namenjena pilotom, se zdaj predstavlja v svežem ohišju z diagonalo 38 milimetrov, sivo industrijsko barvno kombinacijo ter mogočnim hišnim mehanizmom.

Zametke mehanizma Calibre 400 opazimo s spremembo pozicije kazalca sekund, ki se zdaj nahaja ob šesti uri. Različica Calibre 403 novemu mehanizmu doda še funkcijo ”Pointer Date”, osrednji kazalec, ki z zašiljeno rdečo puščico nakazuje datum z roba številčnice. Avtomatski hišni mehanizem se ponaša s 5-dnevno oziroma 120-urno zalogo energije, suvereno natančnostjo -3/+5 sekund na dan, izredno odpornostjo na magnetne dražljaje ter nudi kar 10-letno garancijo.

Posebno izdajo razlikuje še hrbtna stran ure z gravuro medvedka, ki je zaščitni znak znamke Oris ter unikatna številka izdaje. Na sivi številčnici so arabske številke premazane s Super LumiNova, medtem ko posebej izstopata rdeča poudarka na kazalcema sekund in prikazu datuma. Limitirana izdaja je na voljo s sivim usnjenim paščkom, ki ga gre enostavno zamenjati z Orisovim sistemom menjave paščkov.

Oris Hölstein Edition 2021 je na voljo v omejeni izdaji 250 primerkov. Kupec prejme uro v posebni leseni škatli z logotipom medvedka. Cena primerka znaša 3.600 evrov.

Rocco
foto: Oris

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button