NoviceUre

Oris Aquis Date Upcycle

Urar iz Hölsteina je plavajočo plastiko vrnil v uporabo.

Plastika je iz leta v leto vse bolj pereča tema. Njena proizvodnja se kljub vse glasnejšemu opozarjanju o posledicah povečuje, kar je pripeljalo do tega, da so odpadno plastiko našli tudi na Arktiki.

Oris se že nekaj let trudi zmanjšati ”plastičen” vpliv s pristopi, kot je manjša uporaba, recikliranje ter ponovna uporaba plastike. Z iniciativo ”Change for Better” financirajo različne institucije, ki odstranjujejo plastiko iz voda.

Najnovejša zapestna kreacija s svojo impozantno številčnico opozarja na problem masovne uporabe plastike. Ura, predstavljena na dogodku dnevi Ženeve, se ponaša z razmazano večbarvno številčnico narejeno iz reciklirane odpadne plastike, ki plava v oceanih. Te se na letnem nivoju nabere za kar 13 milijonov ton oziroma kar je 5,25 bilijona plastičnih delcev.

Oris je pripravil dve različici ure, ki temeljita na standardnih modelih Aqius Date. Večji model ima ohišje premera 41,5 mm, medtem ko manjše meri 36,5 mm. Unikatno številčnico obdaja keramična luneta v sivi barvi. Kovinska zapestnica je integrirana na ohišje, ki nudi vodotesnost do 300 m. V slednjem se nahaja avtomatski mehanizem Oris 733 z 38-urno zalogo energije. Cena zanimive zapestne ure z mislijo na okolje je 2.100 evrov.

Rocco
foto: Oris

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button