NoviceUre

Omejena serija za naše zahodne sosede

Mido Ocean Star GMT Limited Edition Italy

Mido je za Italijanski trg izdelal zelo trendno izdajo zapestne ure s popotniško komplikacijo.

Ohišje iz nerjavečega jekla ostaja enako in meri 44 mm v premer ter je visoko 13,5 mm. Na vrhu je nazobčana luneta s črnim keramičnim vložkom in belo 60-minutno lestvico. Mido navaja, da Ocean Star GMT tehta 209 gramov, zaradi česar je precej zajeten kos.

Črno številčnico kontrastno podpirajo veliki pravokotni beli indikatorji ter minutna steza, medtem ko je 24-urna lestvica z indikatorjem dan/noč zaključena v zeleni barvi. Datumsko okno ob 3. uri prepolavlja urni indeks in se tako ujema s prej omenjenima kvadratnima. Urni in minutni kazalec sta delno skeletizirana, sekundni kazalec pa ima zdaj rdečo konico, ki je v stilu z novo barvno shemo. Zeleni kazalec prikazuje funkcijo GMT in se uporablja neposredno s pomočjo zaščitene krone na desni strani ohišja. Vsi elementi številčnice so zaključeni z vložki Super-LumiNova za boljšo berljivost v slabših svetlobnih pogojih.

Mido Ocean Star GMT je opremljen s kalibrom ETA C07.661. Ta robusten avtomatski mehanizem deluje s hitrostjo 21.600 alternanc na uro in zagotavlja solidnih 80 ur rezerve moči. Pred očmi skrit mehanizem je zaprt s kovinskim pokrovom ohišja, okrašenim z gravuro 24 časovnih pasov ter imen svetovnih prestolnic.

Ura je standardno opremljena z zapestnico iz nerjavečega jekla, ki se ponaša z brušenimi zunanjimi ter poliranimi sredinskimi členi, medtem ko ima zložljiva zaponka integriran potapljaški podaljšek. Hitro zapenjajoče vzmetne palice omogočajo enostavno zamenjavo zapestnice za dodatni tekstilni NATO pašček, z zeleno-črno-sivo kombinacijo črt.

Na 250 primerkov omejena izdaja Mido Ocean Star GMT je že na voljo v butikih pri naših zahodnih sosedih po priporočeni prodajni ceni 1.490 evrov.

Rocco
foto: Mido

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button