UreZanimivosti

Omega: Uradni časomerilec olimpijskih iger vse od leta 1932

Prve olimpijske igre je Omega ''pomerila'' z zgolj 30 štoparicami!

Od skromnih začetkov kot uradni časomerilec olimpijskih iger leta 1932, na katerih so vse dogodke pomerili s samo 30 štoparicami, je Omega tekom let razvila ter izdelala najnaprednejšo športno opremo za merjenje časa.

Omegina prisotnost v Tokiu skozi prepričljive zgodbe prikazuje napredek v tehniki, ki obsega od ročno kovanega zvonca, kateri naznanja zadnji krog, do kamer 21. stoletja za ”fotofiniš”. Ponuja jasen dokaz, kako daleč je blagovna znamka je prišla, od odločanja o dobitnikih medalj s kronografom v roki in ostrim očesom do merjenja enote časa, kot je milijoninka sekunde, v trenutku.

Razmišljanje o trajnem partnerstvu med upravnim organom in uradnim časomerilcem, je predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja, Thomas Bach, pohvalil Omegino storitev postreženim olimpijcem. »Olimpijske igre se vrtijo okoli športa, šport pa okoli rezultate. Brez Omege ni rezultatov. Zgradili smo prijateljstvo z Omego in smo zmeraj navdušeni nad tem, kako Omega pelje čas naprej in ga prilagaja novemu svetu, v katerem živimo. Imamo enake interese – služiti športnikom, obogatiti njihove izkušnje in obogatiti doživetje oboževalcev po vsem svetu«.

Omega pogosto svojo vlogo poimenuje ”snemanje olimpijskih sanj” in izvršni direktor oddelka Omega Timing, Alain Zobrist, se ne bi mogel bolj strinjati. »Kot uradnik časomerilec smo vedno presenečeni, kako stroji, na katerih delamo, ustvarjajo tako močna človeška čustva«.

Omega se na dogodku Tokio 2020 že 29. predstavlja kot uradni časomerilec olimpijskih iger. A že kmalu bo švicarska urarska znamka to vlogo ponovila na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu.

Rocco
foto: Omega

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button