NoviceUre

Omega Speedmaster Dark Side of the Moon Apollo 8

Sveži detajli luninega površja in dodatek rakete!

Tako kot različica iz leta 2018, je tudi sveži Speedmaster Dark Side of the Moon Apollo 8 poklon misiji Apollo 8, prvemu človeškemu letu, ki je obkrožil Luno. Na krovu te pionirske misije je bil vsak astronavt opremljen z uro Omega Speedmaster.

Kaliber 3869 ima na črni glavni ploščici in mostičkih lasersko izrezan relief Lune. Podobno kot Luna tudi ta mehanizem razkriva dve različni plati. Stran, obrnjena proti številčnici, odraža našo perspektivo luninega površja, ki ga lahko opazujemo z Zemlje. Nasprotno pa hrbtna stran ure razkriva temni, skriti del, ki ga vidijo izključno astronavti. Pri zadnji reviziji so z laserskim graviranjem in uporabo kontrastnih površin povečali podrobnosti na Luni.

Še pomembneje je, da je kaliber 3869 z ročnim navijanjem dosegel standard Co-Axial Master Chronometer, kar strankam zagotavlja dobro natančnost, kronometrično zmogljivost ter magnetno odpornost, ki jih ponuja švicarska industrija. Ta kronografski mehanizem, ki deluje s frekvenco 3 Hz (21.600 alternanc na uro), ponuja 50-urno rezervo energije navitja.

Za ohišje velikosti 44,25 mm x 13 mm, polirano obrobo in zadnjo stran ohišja je Omega uporabila ločene kose črne keramike ter tahimetrsko skalo zapolnila s svetlo belim emajlom “Grand Feu”. Osrednja sekundna ročica kronografa je lakirana v rumeni barvi, ki se nadaljuje na perforiranem paščku, izdelanem iz črne gume z rumeno podlago (širina ušes je 21 mm).

Novost je tudi patentirana sekundna ročica ob 9. uri. Izdelana je iz titana 5. stopnje ter odraža ikonično zasnovo Nasine rakete Saturn V. Robustna 3D struktura je produkt laserskega struženja, medtem ko so živahne barve dosežene z belim lakom, ablacijo in laserskim črnenjem.

Na hrbtni strani ohišja je vgraviranih več napisov, med drugim “WE’LL SEE YOU ON THE OTHER SIDE” – zadnje besede, ki jih je pilot poveljniškega modula Jim Lovell izrekel zemeljski kontroli, tik preden je misija Apollo 8 prvič v zgodovini izginila na drugi strani Lune ter izgubila radijski stik. Omega Speedmaster Dark Side of the Moon Apollo 8 z letnico 2024 in referenčno številko 310.92.44.50.01.001, ima maloprodajno ceno 15.900 evrov. Več informacij o možnosti nakupa pa boste prejeli v butiku Omega v centru Ljubljane.

Rocco
foto: Omega

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button