NoviceUre

Omega Seamaster Planet Ocean Ultra Deep

Globinsko bahanje za pisarniška zapestja.

Poleg prisotnosti na olimpijskih igrah ter v filmih Jamesa Bonda, se Omega s svojimi urami občasno poda tudi v temne kotičke oceanov, kjer preizkuša meje urarstva.

Zgodba predstavljenega modela Omega Seamaster Planet Ocean Ultra Deep sega v leto 2019, ko so na zapestje Victorja Vescova pričvrstili koncept te ure, kateri se je z njo v podmornici podal v globino 10.928 metrov oziroma 35.853 čevljev.

Globino, ki jo navaden smrtnik le stežka doseže, je premagala švicarska tehnologija zapakirana v ohišje premera 55 milimetrov ter debeline 28 milimetrov. In čeprav predstavljena ”civilna” različica v premer meri le 45,5 milimetrov in debelino 18,12 milimetra, se prav tako ponaša z zavidljivo cifro vodotesnosti – 6.000 m ali dobrih 20.000 čevljev.

Številke so seveda švicarsko preverjene s strani federalnega inštituta metrologije METAS po standardu ISO 6425, hkrati pa je zanimiva zasnova ohišja, ki omogoča takšen potop kljub manjku izstopnega ventila za helij.

Kupcem je na voljo izbira materiala ohišja, in sicer med titanom ter Omegino novo zlitino poimenovano “O-MEGASTEEL”. Lastnost slednje je svetlejši odtenek napram nerjavečemu jeklu ter večji lesk. Medtem ko je model iz titana dobavljiv le s sivo številčnico z NATO paščkom, je pri različici O-Megasteel možno izbirati med tremi barvami številčnic ter dvema zapestnicama – iz materiala O-Megasteel ter pašček iz kavčuka.

Za odčitek časa v globini skrbi premaz številčnice z luminiscenčnim materialom, zanesljiv pogon pa predstavlja hišni avtomatski mehanizem Omega Co-Axial Master Chronometer, kaliber 8912, ki nudi do 60 ur rezerve navitja.

Še cene? Ultra Deep iz titana se ceni na 11.400 evrov, verziji z novo zlitino pa v primeru izbire zapestnice veljata 10.700 evrov oziroma 10.400 evrov ob izbiri kavčuk paščka. Več informacij o modelu ter nakupu dobite v butiku ali na spletnem mestu Slowatch, pooblaščenem prodajalcu ur znamke Omega.

Rocco
foto: Omega

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button