NoviceUre

Omega Seamaster Planet Ocean Dark Grey GMT

V urarstvu je eden izmed trenutnih trendov ”dieta” ohišij. Navadno to vlogo prevzame zamenjava materiala s titanom, a pri Omegi so šli še korak dlje ter razvili ”hišni” material keramike iz silicijevega nitrida ali za kemike “Si3N4”.

Material kot takšen sicer ni ravno kemijski preboj, saj se je že prej uporabljal v kolekciji Planet Ocean, zlasti na luneti modela Planet Ocean 600m Chronograph. Zdaj je ”talina” uporabljena na ohišja in ustvarja lahek, a močan hibrid potapljaške ter avanturistične ure.

Ohišje ostaja veliko, s kar 45,5 mm premera in 17,4 mm debeline. Razpon ”ušes” znaša 51,5 mm. Posledično je lahkotnost dobrodošla, zato so snovalci za druge dele ure uporabili titan razreda 5. Slednjega najdemo na luneti, zložljivi zaponki, peskani številčnici in celo v mehanizmu so uporabili ta aeronavtični material.

Dizajn številčnice je v koleraciji s poimenovanjem modela (Dark Grey) z antracitnimi indeksi in kazalci, sivo keramično luneto ter sivim gumijastim pasom. Enobarvni videz prekinjajo rdeče/oranžni poudarki sekundnega in GMT kazalca ter posamezni napisi.

Omego Planet Ocean Dark Grey poganja avtomatski mehanizem Co-Axial Master Chronometer Calibre 8906, ki je kovan iz titana in ima funkcijo GMT. Pogled skozi razstavno hrbtno stran ohišja je na industrijski način lep, saj je peskana površina v kontrastu z vijoličnimi dragulji. In ker inovacija stane, bo takšna Omega vašo denarnico oglobila za 24.000 evrov. Več informacij o modelu in možnosti nakupa prejmete v butiku Omega na Prešernovem trgu v Ljubljani.

Rocco
foto: Omega

Povezani članki

2 komentarjev

  1. Okej, a se je tem pri Omegi skeglal? Težava linije Seamaster je v izvornem oblikovanju, ne v materialih. Mislim da je prej treba uro stanjšat in naredit nosljivo ter privlačno. Najbolj enostavno je zmešar en PR material in dat ceno čez 20 kep. Vsa čast!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button