NoviceUre

Omega Seamaster Diver 300m “Paris 2024” Special Edition

Še leto dni nas loči do poletnih olimpijskih iger v Parizu!

Omega je uradni časomerilec olimpijskih iger že od leta 1932 in v okviru tega partnerstva za vsako olimijado predstavi posebno edicijo zapestne ure. Poletne (2020) in zimske (2022) olimpijske igre je zastopal model Aqua Terra, medtem ko je švicarski proizvajalec za dogodek leto obsorej lansiral Seamaster Diver 300m “Paris 2024”.

Strukturno se ura nanaša na klasični model linije, kar pomeni, da ohišje v premer meri 42 mm in je narejeno iz nerjavečega jekla. Specialen pečat daje zlata luneta iz Moonshine zlata z lasersko gravirano potapljaško lestvico v pozitivnem reliefu. Uporabljeni material Moonshine Gold je Omegina patentirana zlitina rumenega zlata, ki je znana po svoji nežnejši barvi in odpornosti na bledenje. V prenesenem pomenu pa le-ta predstavlja počastitev najvišjega dosežka iger, osvojitve zlate medalje.

Podobno kot ohišje, je tudi številčnica precej običajna za model Seamaster. Kar izstopa je izbira ”keramične umazano bele barvne podlage”, katero dopolnjujejo ”snežno” bele gravure morskih valov, značilne za model Diver 300m. Hišna zlitina se postavlja še na kazalcih in okoli indikatorjev ur, vse skupaj pa dopolnjuje luminiscenčen material v sredici elementov. Posebna olimpijska elementa na številčnici sta še majhen logotip Paris 2024 na sekundnem kazalcu ter tipografija funkcije datuma ob 6. uri, kjer je številka 24 zapisana v tematskem fontu.

Čeprav so spremembe olimpijske reference na sprednji strani ure subtilne, so v polni meri prikazane na hrbtni strani ohišja, kjer prevladuje zlat medaljon z logotipom Pariz 2024 na lasersko abliranem ozadju. Poleg tega so v poliranem reliefu prisotni olimpijski krogi in naziv iger. Pod masivno zadnjo stranjo ohišja se nahaja avtomatski mehanizem, kaliber 8800, ki se ponaša s kronometrično certifikacijo natančnosti ter 55-urno rezervo energije navitja.

Omembe vredo je dejstvo, da ura prihaja na zapestnici iz nerjavečega jekla z novim sistemom hitre menjave paščkov. Le-tega pa boste lahko zelo dobro preizkusili, saj švicarski proizvajalec v komplet dodaja še poseben tekstilen pašček tipa ”nato” s tematiko Paris 2024. Cena ure znaša 8.900 evrov in je trenutno na voljo le v Omeginih butikih v Parizu.

V kolikor nameravate obiskati francosko prestolnico (za nakup ure, ali zgolj v turističen namen) se odpravite še v predel Berges de Seine v bližini Eifflovega stolpa, kjer je Omega namestila tudi uradno uro za odštevanje časa do olimpijskih iger.

Rocco
foto: Omega

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button